Hlavní obsah

Brentford - Manchester Utd. 4:0Debakl! Ronaldův Manchester United odjíždí s výpraskem

Aktualizováno

Fotbalisté Brentfordu deklasovali v druhém kole anglické ligy na svém hřišti Manchester United 4:0. Manchester City porazil doma nováčka Bournemouth stejným rozdílem. Stejně jako obhájci titulu zůstává po dvou kolech stoprocentní i Arsenal, který si poradil s Leicesterem 4:2. Brazilský útočník Gabriel Jesus vstřelil dva góly a na zbývající přihrál.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiano Ronaldo v zápase proti Brentfordu.

Článek

Manchester United nezažívá pod novým trenérem Ten Hagem ideální vstup do ligové sezony, po domácí prohře s Brightonem 1:2 podlehl i na hřišti Brentfordu. Třináctý tým minulého ročníku se dostal do vedení v 10. minutě, kdy Dasilva navázal na svůj gól z prvního kola a přízemní ranou překonal chybujícího De Geu. Brankář United neudržel nepříliš umístěnou střelu a o osm minut později navíc chyboval znovu. Od brány rozehrál na obsazeného Eriksena a bývalého hráče Brentfordu o balon ihned připravil Jensen, jenž zvýšil na 2:0.

Od 30. do 35. minuty udeřily "Včely" ještě dvakrát, nejprve Mee hlavou z rohu a poté Mbeumo z rychlého protiútoku. "Rudí ďáblové" prohráli sedm ligových venkovních utkání v řadě (se skóre 2:21), což je nejhorší bilance klubu od roku 1936.

Foto: David Klein, Reuters

Zmar ve tváři Cristiana Ronalda

Manchester City rozhodl první domácí zápas sezony prakticky již v první půlce. V té se totiž obhájci titulu prosadili hned třikrát. První dvě branky vstřelili záložníci domácích, nejdříve Gündogan a poté šajtlí De Bruyne. Belgický reprezentant poté ke konci první půle našel ve vápně přesnou přihrávkou Fodena, který zvýšil na 3:0.

Skóre uzavřel v 79. minutě hostující obránce Lerma, který si srazil přízemní centr Cancela do vlastní sítě. Manchester City porazil Bournemouth pojedenácté za sebou a v prvních dvou zápasech Premier League ještě neinkasoval.

Parádní představení Jesuse

Fanoušci Arsenalu byli svědky vynikajícího výkonu Gabriela Jesuse, který se v lize poprvé prosadil v novém dresu. Posila z Manchesteru City v prvním poločase vstřelila dvě branky, po přestávce Brazilec na dva góly přihrál. Při první brance Jesus pod tlakem zachoval klid a přeloboval brankáře střelou na zadní tyč. Druhý gól pak vstřelil hlavou po rohu.

V 55. minutě Leicester snížil, když se obránce "Gunners" Saliba snažil zabránit šanci hostů hlavičkou na svého brankáře, jehož ale nechtěně překonal. Xhaka o dvě minuty později vrátil Arsenalu dvougólové vedení a stejná situace se opakovala později, kdy nejprve Maddison opět snížil na rozdíl jediné branky, vzápětí ale kontroval Martinelli, jenž přesnou ranou stanovil závěrečné skóre 4:2.

Foto: Mike Egerton, ČTK/AP

Gabriel Jesus předvedl parádní výkon

Druhému vítězství na úvod soutěže byl blízko i Leeds, na půdě Southamptonu ale neudržel dvoubrankové vedení. O obě trefy hostů se postaral španělský útočník Rodrigo, jenž je se třemi zásahy v čele ligové tabulky střelců. "Saints" se dokázali vrátit do utkání a po gólech Ariba a Walkera-Peterse získali první bod.

Aston Villa porazila doma Everton 2:1. Skóre otevřel v prvním poločase Danny Ings, v 86. minutě zvýšil střídající záložník Emiliano Buendía. Evertonu se sice hned vzápětí podařilo snížit, poté co si obránce Lucas Digne vstřelil vlastní gól, více se ale v zápase nestalo.

Foto: Carl Recine, Reuters

Frank Lampard a Steven Gerrard se zdraví po zápase Aston Villy s Evertonem

Z trenérského souboje dvou legendárních anglických záložníků Franka Lamparda a Stevena Gerrarda vyšel lépe druhý jmenovaný, jehož Aston Villa částečně napravila nepovedený vstup do sezony v podobě prohry s nováčkem z Bournemouthu.

Everton po domácí porážce s Chelsea ztratil všechny body i v Birminghamu a pokračuje v nepřesvědčivých výsledcích z minulé sezony.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Aston Villa - Everton 2:1 (31. Ings, 86. Buendía - 87. vlastní Digne)
Arsenal - Leicester 4:2 (23. a 35. Jesus, 55. Xhaka, 76. Martinelli - 53. vlastní Saliba, 74. Maddison)
Brighton - Newcastle 0:0
Manchester City - Bournemouth 4:0 (19. Gündogan, 31. De Bruyne, 37. Foden, 79. vlastní Lerma)
Southampton - Leeds 2:2 (72. Aribo, 81. Walker-Peters - 46. a 60. Rodrigo)
Wolverhampton - Fulham 0:0
Brentford - Manchester United 4:0 (10. Dasilva, 18. Jensen, 30. Mee, 35. Mbeumo)

Reklama