Hlavní obsah

Coufal a Souček ven! Reprezentanti jsou na Ostrovech pod palbou ostré kritiky

V předminulém ročníku fanoušky Kladivářů nadchl, stal se dokonce hráčem sezony. Nyní je Tomáš Souček podle mnohých tím, který ve West Hamu dál nemá co dělat. Kritika se valí i na jeho parťáka z české reprezentace Vladimíra Coufala, který je prý v této sezoně „naprosto otřesný.“

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Tomáš Souček prý ve West Hamu nemá co dělat.

Článek

Současná sezona je zatím pro hráče West Hamu noční můrou. Po sedmi odehraných zápasech se krčí na osmnáctém místě tabulky s pouhými čtyřmi body. Naposledy nestačili v osmém kole na Everton, kterému nezvládli dát ani gól. Kritika míří jak na kouče Davida Moyese, tak pochopitelně na samotné hráče.

Server Hammers News sestavil přehled pěti hráčů, kteří by po reprezentační pauze rozhodně neměli nastoupit proti Wolvesu. Jako první je na seznamu zkušený gólman Lukasz Fabiaňski, který podle blogerů zdaleka nedosahuje kvalit jako dřív. „Je pomalý, těžkopádný v držení míče a zdá se, že nás dostane pod tlak pokaždé, když má míč u nohy," myslí si. Podle nich by měl dostat prostor Alphonse Areola.

Foto: Isaac Parkin, ČTK/AP

Kouč West Hamu David Moyes.

I český reprezentant Vladimír Coufal zůstává daleko za očekáváním. „V této sezoně je naprosto otřesný. Jeho ústup v posledních 6-9 měsících je děsivý," nešetří ho. Místo něj by nasadili Harrisona Ashbyho, pokud by byl fit Ben Johnson, měl by nastoupit on.

Foto: Isaac Parkin, ČTK/AP

Vladimír Coufal v zápase s Evertonem.

Tomáš Souček ve West Hamu upadá. V loňské sezoně se v lize trefil pouze pětkrát, letos si připsal zatím jednu trefu proti Tottenhamu, kterou však zajistil cennou remízu 1:1. Fanoušky tím však neobměkčil. „Jednoduše není dost dobrý na to, aby hrál fotbal v Premier League za klub, od kterého se očekává, že nejen bude bojovat o první šestku, ale který se zjevně snaží vyvinout v tým založený na držení míče. Je třeba Součka urychleně vyřadit," mají na Hammers News jasno.

Dalšími na seznamu jsou Pablo Fornals a Jarrod Bowen. První jmenovaný je prý daleko za svými možnostmi a je až často nasazován na levé křídlo, které mu moc nesedí. „Bowen si myslí, že je nedotknutelný, a to je důvod, proč podává tak špatné výkony. Trenér Moyes musí udělat v týmu radikální řez, jinak to může znamenat jeho konec," uzavírá web zdrcující kritiku.

Reklama