Hlavní obsah

Fanoušek nakopl gólmana Arsenalu. Neunesl provokace a první prohru od gólu Rosického

K derby emoce a provokace prostě patří, duely fotbalových rivalů ze severního Londýna Tottenhamu a Arsenalu nejsou výjimkou. Jenže nedělní prohru Spurs 0:2 těžce nesl jeden z domácích fanoušků. Po závěrečným hvizdu nakopl hostujícího gólmana Aarona Ramsdalea, který si v tu chvíli zvedal pití za bránou.

Foto: Reuters

Gólman Arsenalu Aaron Ramsdale byl v derby na hřišti Tottenhamu v ráži a dráždil protihráče i fanoušky. Jeden z příznivců domácích si to s ním šel po utkání vyřídit.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie

„Fanoušci Spurs na mě pokřikovali celý zápas, já jim to vracel. Ale brali to sportovně, jen jeden fanoušek se mě pokusil trochu praštit do zad," prozradil Ramsdale po utkání. Gólman si střetnutí vyloženě užíval, neprovokoval jen fanoušky, ale také samotné hráče. Vyplazoval jazyk, bujaře se radoval v těsné blízkosti protivníků, škodolibě se usmíval při výkopech.

Ramsdalea, který si připsal sedm úspěšných zákroků, situace z konce klání mrzí, protože „nakonec jde jen o fotbal". Na místě incidentu se logicky utvořil chumel, velmi aktivní byl hostující trenér Arsenalu Mikel Arteta, jenž svého gólmana rychle vlekl na oslavy ke kotli. „Naštěstí se nic drastického nestalo. Zápas má kyselou pachuť, ale určitě si vítězství užijeme, až se vrátíme do šatny," konstatoval Ramsdale.

Hříšník z hlediště, který unikl i pořadatelské službě, bude s největší pravděpodobností rychle ztotožněn, chycen policií a čeká ho několikaletý zákaz vstupu na stadion a možná i trestní stíhání.

„Člověk na hřišti samozřejmě vnímá, co lidi křičí. Těžko říct, jestli tam byly nějaké provokace od Ramsdalea, ale stejně by taková reakce následovat neměla," komentoval ve studiu CANAL+ Sport bývalý hráč Readingu aktuálně hájící barvy Mladé Boleslavi Marek Matějovský.

K situaci už se okamžitě vyjádřila také Asociace profesionálních fotbalistů (PFA). „Násilí vůči hráčům je naprosto nepřijatelné. K podobným incidentům dochází příliš často. Hráči mají právo být v bezpečí. Když je fotbalista napaden, očekáváme, že zákony a předpisy, které jsou zavedeny jejich na ochranu, budou řádně vymáhány. Jako unie to považujeme za prioritní záležitost. Budeme i nadále spolupracovat s úřady," stojí v prohlášení.

Bez ohledu na popsaný incident jde pro Arsenal o významné vítězství, jelikož do neděle si poslední ligový triumf na stadionu úhlavního rivala připsal v březnu 2014, kdy jedinou branku vstřelil ve 2. minutě současný sportovní ředitel pražské Sparty Tomáš Rosický.

Arsenal tak využil zaváhání Manchestru City v městském derby s United a vytvořil si na čele Premier League osmibodový náskok. „Jsme v dobré pozici, o tom není pochyb. Musíme zůstat pokorní a dál tvrdě pracovat. Dnes jste viděli rozdíl v prvním a druhém poločase, takže máme co zlepšovat," uvědomuje si kapitán Martin Ödegaard, jenž se pod výhru 2:0 podepsal gólem ve 36. minutě.

Reklama

Související témata: