Hlavní obsah

Ten Hagův tanec baví Ostrovy. Za tohle bys měl skončit, vysmála se mu legenda United

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér Erik ten Hag dosáhl na první velký úspěch s Manchesterem United, v neděli jeho svěřenci přehráli ve finále anglického Ligového poháru 2:0 Newcastle. Rudí ďáblové mají první trofej po šesti letech a experti vynášejí nizozemského stratéga Ten Haga do nebes. Fotbalová veřejnost se ale také baví jeho podivným tanečkem při oslavách triumfu. „Za tohle bys měl okamžitě rezignovat,“ dobírá si slavného kouče neméně slavný bývalý fotbalista a klubová legenda Roy Keane.

Foto: John Sibley, Reuters

Kouč Manchesteru United Erik ten Hag slaví s Lisandrem Martínezem (vpravo) a Antonym (uprostřed) triumf v anglickém Ligovém poháru.

Článek
Fotogalerie

Třiapadesátiletý rodák z Haaksbergenu si svou pozápasovou taneční kreaci střihl s argentinským stoperem Lisandrem Martínezem a brazilským křídelníkem Antonym, jež vedl už jako šéf lavičky Ajaxu.

Nebyla to premiéra, oslavný tanec už trojice předváděla právě během úspěchů v předchozím společném angažmá, takže napoprvé to bylo jen před ostrovním publikem.

Televize Sky Sports v pozápasovém rozhovoru Ten Hagovi pustila jeho taneční kousek ze záznamu, na což mohli bezprostředně reagovat také televizní experti a bývalí fotbalisté Roy Keane, Les Ferdinand a David Ginola.

„Za tohle bys měl rezignovat," reagoval s humorem Keane. „Okamžitě!" dodal. Ten Hag zprvu nic nevysvětloval. „Nikdy," opáčil legendě Red Devils. „Už jsme to dělali dříve. Máme společnou historii. Doufám, že na to dojde častěji," nakonec uvedl Nizozemec na svou obhajobu.

Keane nicméně celému týmu vysekl poklonu: „Podívejte se na reakce hráčů, na fanoušky, na trenéra, zoufale toužili po tomto úspěchu a teď to po šesti letech dokázali. To je dlouhá doba."

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United ve finále anglického Ligového poháru porazili Newcastle 2:0 a získali první trofej od roku 2017. Soutěž ovládli pošesté.

„Zasloužili si vítězství, byli efektivní, dali dva dobré góly... Doufejme, že je to jen začátek a dobré časy pro United se vrátí," dodal Keane.

Oslavný taneček neunikl ani slavnému britskému televiznímu moderátorovi Piersi Morganovi. „Nemohu uvěřit, že se dívám na trenéra Manchesteru United a hráče, jak tančí radostí po vítězství v Carabao Cupu... to je tak trapné," rýpl si známý fanoušek Arsenalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články