Hlavní obsah

United utnuli famózní sérii City. Hvězdami byli borci, o nichž trenér pochyboval

Praha

Jednadvacet zápasů v řadě fotbalisté Manchesteru City slavili jen výhry, celkem nenašli přemožitele v osmadvaceti duelech v řadě. Až ve 185. městském derby v neděli proti United tvrdě narazili. A navíc na domácí půdě! I tak zůstávají poražení deset kol před koncem soutěže v čele, byť jejich náskok se ztenčil na jedenáct bodů.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Bruno Fernandes z Manchesteru United slaví gól v derby.

Článek

„Jsme nadšení. Vstřelili jsme dva góly, vyhráli, máme čisté konto, výkon byl perfektní," rozplýval se Ole Gunnar Solskjaer, trenér United, v rozhovoru pro BBC.

„Celý zápas jsme zvládli perfektně. Proti City je těžké hrát, protože jsou skvělí v držení balonu. Ale fantasticky jsme bránili, čímž jsme si otvírali prostor pro brejky. A samozřejmě nám obrovsky pomohl rychlý gól," radoval se záložník Bruno Fernandes z Manchesteru United, který otevřel skóre už po 101 vteřinách hry, když využil pokutový kop za faul Jesuse na Martiala.

Právě Anthony Martial a jeho spoluhráč Luke Shaw, který zařídil druhou branku, patřili k hvězdám duelu. Přitom oba byli na hraně nominace do utkání. „Měl jsem o jejich zařazení do sestavy velké pochybnosti. Martial ještě dvě hodiny před rozcvičkou nebyl v sestavě. Ale nakonec byl mužem zápasu. Myslím, že objevil sám sebe. Byl opravdu silný na míči, velice pozitivní," chválil Solskjaer Martiala.

„A Luke Shaw? Ráno jsem si vůbec nebyl jistý, že bych ho měl do utkání poslat. Ale jeho výkon byl excelentní," klaněl se trenér United po vítězné bitvě.

Bojovali jsme s koncovkou, říká Bruyne

Citizens přitom po rychle inkasovaném gólu následně potvrzovali fantastickou formu. „Po špatném vstupu jsme potřebovali asi patnáct minut, abychom získali jistotu. Pochopitelně nebylo příjemné inkasovat tak rychle. Ale měli jsme vlastně celý zápas, abychom skóre otočili. A hráli jsme vážně dobře, jenže jsme bojovali s koncovkou," uvedl záložník poražených Kevin de Bruyne pro Sky Sports.

Foto: Phil Noble, Reuters

Vladimír Coufal v zápase proti Manchesteru United

Domácí si vytvořili mnoho šancí, jenže vyrovnat se jim nedařilo. A když krátce po vstupu do druhé půle inkasovali znovu, bylo prakticky rozhodnuto. „Nemá smysl prohru příliš řešit. Ve středu hrajeme znovu. I ve vítězné sérii jsme měli špatné okamžiky, ale překonali jsme je. Tentokrát nikoliv," nedělal si těžkou hlavu Kevid de Bruyne.

Ďáblové z Old Trafford ani přes triumf v derby nepodléhají falešné naději na zvrat v soutěži. „Liga není sprint. Jde o maraton. Nejde o vítězství nad City, musíme vyhrávat pořád. Uvidíme, jaký bude konečný účet," říkal Fernandes. „Nemyslím, že je reálné získat titul. City mají příliš velký náskok. A řekněme si upřímně, že i proti nám byli vynikající a měli obrovský tlak," uznal kvality protivníka trenér United.

Reklama