Hlavní obsah

Nedvěd počítá s tím, že Pirlo i Ronaldo v Juventusu zůstanou

Turín

Ačkoliv se sezona fotbalistů Juventusu nevyvíjí podle představ, pozice trenéra Andrey Pirla a portugalského útočníka Cristiana Ronalda nejsou v nejmenším ohroženy. Podle místopředsedy turínského klubu Pavla Nedvěda určitě zůstanou i po skončení aktuálního ročníku.

Foto: Sport.cz

Trenér Andrea Pirlo.

Článek

"Pirlo je a bude trenérem Juventusu, to je na 100 procent jisté," řekl Nedvěd streamovací službě DAZN. "Rozhodli jsme se pro tento projekt s Andreou a věděli jsme, že mohou přijít těžkosti. Chtěli jsme, aby se nám dařilo lépe než teď a nezvládli jsme to, ale s problémy jsme počítali. Jsme v klidu. Jsme na správné cestě a zůstaneme na ní," uvedl Nedvěd.

Pirlo se loni v srpnu stal překvapivým nástupcem Maurizia Sarriho, přestože v roli hlavního kouče neměl žádné zkušenosti. Jednačtyřicetiletý bývalý záložník, jenž během hráčské kariéry vyhrál mistrovství světa, dvakrát Ligu mistrů a šest italských titulů, čelí v poslední době sílící kritice, jak se rozplývají naděje Juventusu na zisk desátého titulu v řadě.

Podle Nedvěda ale Juventus Pirlovi věří. "Má na to, aby se stal skvělým trenérem," uvedl bývalý český reprezentant. Tým pod Pirlovým vedením vypadl v osmifinále Ligy mistrů s Portem a v domácí soutěži po nedělní prohře s Beneventem ztrácí na vedoucí Inter už deset bodů.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo v duelu s Crotone.

Kritika po vyřazení z evropského poháru míří i na Ronalda a mezi fanoušky se množí názory, že by měl z klubu odejít. "Pro mne je Ronaldo nedotknutelný. Má smlouvu do 30. června 2022 a zůstane. Uvidíme, co bude potom," prohlásil Nedvěd.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: