Hlavní obsah

Slavia kouče Interu šokovala: Byla nelítostná, na takovou hru nejsme zvyklí

Po losu základních skupin Ligy mistrů byli fotbalisté Slavie po celém světě zařazeni k největším outsiderům prestižní soutěže, jenže hned v úvodním zápase pražský tým dokázal zaskočit na San Siru favorizovaný Inter Milán. Italský gigant musel nakonec být rád za remízu 1:1 a slavný kouč Antonio Conte měl pro celek Jindřicha Trpišovského jen slova uznání.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Inter Milán - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„Slavia Praha Conteův Inter šokovala," píše dokonce agentura AFP po utkání, v němž  Pražané vedli od 62. minuty díky trefě Petera Olayinky. Hosté přišli o senzační výhru až v nastavení po zásahu střídajícího Nicola Barelly.

„Slavia byla nelítostná, napadala s velkou intenzitou," komentoval aktivní hru českého mistra Conte. Pro svůj tým i sebe samého však žádná slova chvály neměl.

„Nedělali jsme dobrá rozhodnutí a příliš jsme se trápili. Prohra nebo zisk bodu? To je po tomto zápase stejné. Ani jeden z mých hráčů nemůže jet domů spokojený. Musí být nasr*ní a přemýšlet o tom, jak se takovému výkonu příště vyhnout," nebral si servítky někdejší kouč Chelsea, Juventusu či italské reprezentace.

Ostatní proti Interu brání

„Fanouškům se musíme omluvit. Tohle nebyl Inter, nehráli jsme fotbal, jaký chceme hrát a jaký trénujeme. Ale hlavní odpovědnost jde za mnou, protože já vybírám hráče a evidentně se mi nepodařilo jim vysvětlit, co po nich chci," pokračoval.

Zatímco Inter vyhrál v italské Serii A v nové sezoně všechny tři duely se skóre 7:1, na úvod Ligy mistrů hned ztratil. A trenér připustil, že český mistr na jeho tým nastoupil způsobem, kterému italský gigant nečelí příliš často.

„Slavia hrála kvalitní evropský standard. Věřila si, předváděla hru ve vysoké intenzitě. Snažila se o rychlé tempo a silný presink. V ostatních zápasech týmy proti nám většinou čekají na své polovině, zatímco oni (slávisté) se pořád snažili útočit," dodal Conte.

Reklama

Související témata: