Hlavní obsah

Věřil jsem v obrat, litoval Janošek po porážce Pardubic v jubilejním zápase. Hlavní cíl pro jaro se ale nemění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V téhle sezoně stihl už osm ligových gólů a málem oslavil i devátý. Málem. Pardubický záložník Dominik Janošek v Teplicích překvapeně sledoval, jak se míč odráží od tyče, kutálí po brankové čáře a mizí v gólmanově náruči. Smůla! „Jsem z toho smutný,“ říkal Janošek po sobotní porážce 0:1 v prvním kole nadstavbové skupiny o udržení. Pardubice zůstávají po svém historicky 100. prvoligovém zápase druhé od konce, na poslední Zlín mají k dobru už jen bod.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický záložník Dominik Janošek nebyl daleko od devátého gólu v sezoně, nakonec ale se svým týmem musel v Teplicích vydýchat porážku 0:1.

Článek

Bude vás tyč trefená v Teplicích strašit ještě dlouho? Schoval jste hlavu do dlaní, jako kdybyste nevěřil, že to není gól.

Měl jsem to docela těžké. Myslím, že jsem to trefil dobře, ale ještě lepší by bylo, kdyby se míč přes nějaký drn dostal do branky. V tu chvíli jsem ještě věřil, že to otočíme, a nedělal jsem si z toho hlavu. Zato teď mě ta tyč mrzí.

Byli jste hodně aktivní, měli jste tlak a soupeř se často jen bránil. Souhlasíte s vaším trenérem Radoslavem Kováčem, jenž říkal, že jste neměli prohrát?

Vleče se to s námi. I minule v Budějovicích, kde jsme prohráli 1:3, jsme měli prvních 40 minut dobrých, jenže stejně jako teď v Teplicích jsme z toho nic nevytěžili. Pak těžko můžeme bodovat. Musíme si z toho vzít pozitivní věci a dobře se připravit na příští zápas.

Celou sezonu se s vámi táhne nálepka týmu s nejslabší ofenzivou a v Teplicích jste to znovu potvrdili, odjeli jste bez gólu. Co se s tím dá dělat?

V některých situacích to musíme zjednodušit, jindy zase musíme být dravější a agresivnější ve vápně, jinak góly nedáme. V Teplicích jsme měli jedenáct rohů i víc ze hry než soupeř, jen tomu chyběla branka. Nesmíme povolit.

Přitom v březnu jste Teplice doma porazili 3:1. Co se od té doby změnilo?

Teplice jsou teď v úplně jiném rozpoložení. Kouč Frťala byl vyhlášený trenérem měsíce a týmu se daří. Teplice jsou pracovité a dobře brání, což se potvrdilo i proti nám. Vzali jsme to líp než předchozí zápas v Budějovicích a i předvedená hra byla docela dobrá, jen to bylo bez bodů.

Co říkáte na situaci v tabulce? Zlín remizoval s Jabloncem a teď už na vás ztrácí jediný bod.

Náš cíl zůstává stejný: nechceme skončit poslední, abychom nespadli rovnou. Příští týden máme Brno, kde čekám podobný zápas jako v Teplicích. Měli bychom mít víc ze hry a vymačkat z toho maximum. Po podzimu jsme byli poslední a měli jsme deset bodů. Na jaře se nám dařilo, ale musíme makat dál, abychom se vyhnuli přímému sestupu.

Smiřujete se s tím, že na rozdíl od loňska budete letos v lepším případě nejspíš hrát baráž? Vaše manko na bezpečné pozice narostlo už na sedm bodů.

Každý zápas chceme vyhrát, v tom se pro nás nic nemění. Už na začátku jara jsme si řekli, že chceme pod sebe dostat aspoň jeden tým. Zatím jsme předposlední, ale ještě zbývají čtyři kola.

Reklama

  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.