Hlavní obsah

West Hamu pomohl k vysoké výhře lahodný centr Coufala, asistoval i Souček. Jeden z našich nejlepších týdnů, zářil Moyes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek vítězstvím 4:1 vyprovodili z bojů Konferenční ligy belgický Gent a zajistili si druhou účast v semifinále evropských pohárů v řadě, o pouhé tři dny později nasázeli stejný počet branek v utkání Premier League. Fotbalisté West Hamu deklasovali Bournemouth na jeho vlastním hřišti 4:0 i díky českým legionářům, Vladimír Coufal i Tomáš Souček shodně zapsali jednu gólovou přihrávku. „Tohle byl jeden z našich nejlepších týdnů. Jsem opravdu spokojený, máme na čem stavět,“ těšilo trenéra Kladivářů Davida Moyese.

Foto: Paul Childs, Reuters

Krajní bek Vladimír Coufal ve skluzu trefuje hráče Bournemouthu Marcuse Taverniera.

Článek

Triumf v Bournemouthu posunul jeho svěřence na třináctou příčku ligové tabulky, na sestupové pozice disponuje West Ham v tuto chvíli příjemným, šestibodovým náskokem. „Cítím, že k záchraně by nám snad mohla stačit již jen jedna jediná výhra," věří Michail Antonio, útočník Kladivářů, jenž krátce po úvodním hvizdu otevřel skóre utkání.

Po jeho zásahu začali pomalu úřadovat čeští reprezentanti. Ve dvanácté minutě bylo již vedení West Hamu dvojnásobné, Coufal z pravé strany parádně nacentroval přímo na Lucase Paquetu, který hlavičkou z rohu malého čtverce rozjásal tábor hostujících fanoušků. „Bournemouth lacině přišel o míč a za chvíli jej lovil ze sítě. Paqueta ale zakončil opravdu skvěle," chválil středopolaře Kladivářů bývalý kouč Bournemouthu Tony Pulis.

Do poločasu zapsal asistenci i Souček, když jím prodlouženou standardku napálil do branky soupeře kapitán Declan Rice. Ten se coby defenzivní záložník trefil ve druhém duelu v řadě. „Řada lidí v poslední době pochybovala o mé schopnosti střílet góly. Tak doufám, že mi to tam bude dále padat," pravil 24letý Angličan.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

fotbalisté Bournemouthu zleva Chris Mepham a Jefferson Lerma v hlavičkovém souboji se záložníkem West Hamu Tomášem Součkem.

Čtvrtý hřebíček do rakve Bournemouthu přidal škorpioním kopem Pablo Fornals, West Ham si tak stylově pojistil vítězství a natáhl sérii utkání bez porážky na číslo pět. „Jsme si vědomi toho, že jsme do sezony nevstoupili vůbec dobře. Tak doufám, že ji alespoň budeme moci v co nejlepší formě zakončit," hledí s optimismem do budoucnosti Moyes. „Získáváme čím dál větší sebevědomí. Jak dnes, tak ve čtvrtek jsme mohli dát více gólů, než se nám nakonec podařilo," myslí si Rice.

Příští víkend čeká West Ham domácí střetnutí s ambiciózním Liverpoolem, který se pomalu dotírá na pohárové příčky. „Nesmíme propadnout přílišnému uspokojení. Příště hrajeme s Liverpoolem a podobné zápasy si opravdu užíváme," burcuje Rice.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.