Hlavní obsah

Zklamaný Priske: Nebyl to náš nejlepší výkon, v odvetě musíme být lepší!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani na pátý pokus se Spartou v Evropě nevyhrál. Na stadionu Maksimir sice jeho tým vedl proměněnou penaltou kapitána Ladislava Krejčího, potom ale zkolaboval a odvezl si z půdy Dinama Záhřeb porážku 1:3. „Nezahráli jsme na našem topu. V odvetě budeme muset být daleko lepší,“ řekl trenér Brian Priske po úvodním duelu play off v Evropské ligy v chorvatské metropoli.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný trenér Sparty Brian Priske v zápase 4. předkola Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb.

Článek

Co říkáte výkonu Sparty?

Samozřejmě jsme nechtěli takový výsledek, odveta bude těžká. Poznali jsme kvality Dinama. Dali jsme první gól, ale bohužel jsme nezachytili brejk na konci první půle. Nezvládli jsme obranné standardky. Měli jsme si při nich počínat mnohem lépe.

Jenže nefungovala ani ofenziva, byli jste pasivní. Proč?

Nevím. Ale souhlasím, že to nebyl náš nejlepší výkon do ofenzivy. Hráli jsme zbrkle, poztráceli jsme spoustu míčů. Jako před vyrovnávacím gólem, a i před třetí brankou Dinama. Určitě se musíme v obraně zlepšit. Ale myslím, že i my jsme měli šance. Musíme s nimi ale nakládat daleko lépe.

Proč dostal na hrotu přednost Olatunji před Kuchtou?

To je jednoduché. Hráli jsme s jedním útočníkem, který byl fit a stoprocentně připravený.

Proč byla defenziva tolik prostupná?

Bylo to o koncentraci. Neřídili jsme se defenzivními pokyny, které jsou dané. Měli bychom si v obranné fázi poradit se situacemi mnohem lépe.

Překvapilo vás něčím Dinamo?

Hrálo fotbal, jaký jsme očekávali. O to víc mě mrzí, jak jsme se prezentovali, že jsme utkání nezvládli. Nebyli jsme na našem výkonnostním topu. Petkovič a obě křídla Dinama byla vynikající. Nelze ale nevidět, že jsme vedli a kdybychom vydrželi s nulou vzadu do konce prvního poločasu, mohlo utkání vypadat jinak.

V neděli musíte přešaltovat na českou ligu. Přijdou po slabém výkonu v Záhřebu proti Karviné změny v sestavě?

Těžké nyní odpovídat. Určitě budou změny, Krejčí byl v Teplicích vyloučený, nemůže nastoupit, Je to pro nás další důležitý zápas, musíme přepnout, ať je to jakkoli těžké. Kluci vědí, že budou hrát Evropu celý podzim. Musíme být připravení podat nejlepší výkon a získat doma tři body.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.