Hlavní obsah

Čech po hokejovém debutu v nejvyšší soutěži: Budu si to navždy pamatovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to „jen“ na pět minut a už za rozhodnutého stavu, i tak Petr Čech dokonal v sobotu večer úchvatný kousek, když si v 41 letech zachytal v nejvyšší britské soutěži. Nikoliv na zeleném trávníku, ale na ledě, protože je teď na krátkém angažmá v Belfastu, tedy u zdejšího hokejového šampiona. „Jsem rád, že se to stalo, protože je to pro mě obrovsky zvláštní moment, který si budu navždy pamatovat,“ řekl Čech.

Foto: Jana Mensatorová/SAVES HELP

Petr Čech coby brankář, tedy hokejový

Článek

Je to talent, který vedle vítězství ve fotbalové Lize mistrů si v roli bubeníka klidně střihne koncert s profesionální kapelou. Po konci kariéry si teď plní další dětský sen, když se dal na hokej. A že to Čechovi jde, dokazuje i současné angažmá v Belfastu.

„Nervózní jsem nebyl, protože v průběhu kariéry jsem odehrál spoustu důležitých utkání. Člověk se ocitne v takových situacích, tak toho teď využije. Navíc jsem s týmem dva týdny trénoval, cítil jsem se dobře připravený, mám i zkušenosti z hokejových zápasů, takže jsem věděl, že ten konec mohu zvládnout,“ uvedl Čech v rozhovoru, který médiím poskytla jeho zastupující agentura Sport Invest.

Petr Čech je démon. Kdyby nehrál fotbal, tak se dostane do NHL v hokeji, směje se agent Spálenka.Video: Sport.cz

K debutu došlo pět minut před koncem sobotního utkání, kdy mu jednička Belfastu Tyler Beskorowany přenechal za stavu 5:1 místo v brance. A Čecha při příjezdu ze střídačky čekal bouřlivý potlesk publika.

„Debut jsem si samozřejmě užil, ale jít do zápasu takhle na konci, když tam člověk celou dobu stojí na střídačce, není ideální. Jsem rád, že se to stalo, protože je to pro mě obrovsky zvláštní moment, který si budu pamatovat. Když jsem se vrátil k hokeji, tak jsem si nemyslel, že by se mi tohle podařilo. Takže je to moment, na který budu vždycky vzpomínat. A skandování fanoušků? To těší každého sportovce, když slyší podporu,“ uvedl Čech.

Po zápase měl telefon plný reakcí a gratulací, jeho však těšilo, že Belfast si o víkendu připsal plný počet šesti bodů. A jaká teď bude Čechova hokejová budoucnost? Zůstane v nejvyšší soutěži, nebo se vrátí do druholigového Oxfordu? „Uvidíme, jak se situace v dalších dnech vyvine a podle toho to budeme řešit jako doposud,“ řekl Čech.

Reklama

Související témata:
  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko