Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 1:3Bleskový úder! Jednadvacet sekund rozhodlo o postupu Bílých Tygrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Koukal 1 : 0
51. Gríger 1 : 1
51. Jelínek 1 : 2
60. Bulíř 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce jsou po Mladé Boleslavi druhým semifinalistou play off extraligy. Bílí Tygři otočili čtvrtý zápas v Hradci Králové, zvítězili 3:1 a vyhráli celou sérii jasně 4:0.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Liberce slaví vyhrané utkání a postup do semifinále.

Článek
Fotogalerie

Domácí vedli od poloviny první třetiny zásluhou Petra Koukala, ale Liberečtí kontrovali třemi góly v závěrečné desetiminutovce. V 51. minutě vyrovnal Dávid Gríger, o 21 sekund později zařídil postup Petr Jelínek. V závěru pojistil výhru do prázdné branky Michal Bulíř.

Mezi nejlepší čtyřku postoupili Severočeši počtvrté z posledních pěti dohraných sezon. Pouze jedinkrát se to Liberci nepovedlo - před třemi lety po porážce 3:4 na zápasy právě s mužstvem Mountfieldu.

Domácí tým nastoupil do boje o naději bez kapitána Smoleňáka, který sledoval dění na ledě pouze z tribuny. Severočeši začali s velkou chutí a dobře patrným odhodláním, které se promítlo i do jejich střelecké převahy v prvním dějství. Na přesné pokusy mezi tyčky vyhráli 12:6.

Mazanec držel naděje

Poté co zahrozil Orsava, měl před polovinou první třetiny při svém 400. extraligovém startu v kariéře zblízka možnost zakončit Vlach, Mazance ale nepřekonal. Udeřilo naopak na druhé straně. Veselý sice trefil jen pravou tyčku za Kváčovými zády, ale na brankovišti důrazný Koukal utnul neprůstřelnost libereckého gólmana po 178 minutách a 12 sekundách.

Chvilku nato našlápl Zachar a moc nechybělo, aby zvýšil. Liberec pak nevyužil přesilovku a měl štěstí po závaru v 19. minutě, naopak Musil v posledních sekundách nedokázal překonat Kváču.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Daniel Špaček z Liberce a Marek Zachar z Hradce Králové.

Ve druhé třetině převzali aktivitu hosté. Birner pálil v přesilovce, Mazanec byl připravený, Najman při zakončení těsně minul. Před polovinou zápasu hráli Východočeši téměř minutu pět na tři, náskok ale nepojistili.

Kelly Klíma už v klasické přesilovce dobře zakončoval, ale neuspěl, Kolmann s Knotem zablokovali Jergla, který by snadno doklepával do prázdné branky. Lev pak bombou po přečíslení tři na dva těsně minul. Před přestávkou opět hrozil Musil.

Bleskový úder

Na konci 43. minuty zakončoval z ideální pozice mezi kruhy Blain, radost z navýšení náskoku mu ale sebral výborným zákrokem Kváča. O chvilku později se domácí dostali dvakrát během pár sekund do přečíslení dvou na jednoho, jenže ani jednou si nedokázali připravit pozici pro zakončení. V končící 49. minutě se vyznamenal Kváča proti Jerglovi.

Foto: David Taneček, ČTK

Strkanice před brankou Liberce.

Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe, poté co na kruhu po vhazování zablokovaný Gríger dokázal tečí přesměrovat pokus Rosandiče od modré čáry. Vzápětí Zachar přišel ve vlastním obranném pásmu o puk v souboji s Vlachem, ten ho přikopl Jelínkovi, který si pohrál s Mazancem.

Domácí dřeli, ale sérii už zdramatizovat nedokázali. Jergl se v poslední minutě při hře bez gólmana protáhl až před Mazance, jenže nedal, a Bulíř na druhé straně postup zpečetil.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. Koukal (J. Veselý, Kelly Klíma) - 51. Gríger (Rosandič), 51. P. Jelínek (J. Vlach), 60. Bulíř (J. Vlach). Rozhodčí: Pešina, Kika - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Graňák, Jank, Pilař - Orsava, Cingel, Perret - Jergl, V. Růžička ml., J. Sklenář - Zachar, Lev, Kevin Klíma - J. Veselý, Koukal, Kelly Klíma. Trenér: V. Růžička st.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín