Hlavní obsah

Boleslav rozdrtila Pardubice a znovu slaví! Liberec si i podruhé poradil s Hradcem

Praha
Aktualizováno

V jasnou záležitost proměnili druhá utkání čtvrtfinálové série hokejisté Liberce a Mladé Boleslavi. Bílí Tygři si poradili na domácím ledě s Hradcem Králové 3:0, ještě lépe se vedlo Bruslařskému klubu, který zničil Pardubice 5:0. Oba týmy se tak ujaly vedení v sériích 2:0 na zápasy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Kotala z Mladé Boleslavi (uprostřed) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů.

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině utkání mezi Libercem a Hradcem Králové se jako první dostali ke slovu domácí, když se v čase 21:11 prosadil Bulíř. Bílí Tygři byli i nadále aktivnějším týmem, což potvrdil v 36. minutě z přesilové hry Vlach a poslal Liberec do dvoubrankového vedení.

Definitivní naději na zvrat vzal Mountfieldu znovu Jaroslav Vlach a opět si k tomu vybral početní výhodu, když podruhé překonal Mazance a zvýšil vedení Liberce už na 3:0. Hosté se nezmohli ani na čestný úspěch, první čisté konto v play off si tak připsal Petr Kváča.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Boleslav dominovala

Hokejisté Mladé Boleslavi vstoupili do druhého zápasu s Pardubicemi lépe, když je poslal do vedení v 11. minutě Kotala. Dynamo se dočkalo vyrovnání už o 84 sekund později, gól Camary ale nebyl na základě coach challenge uznán.

Druhý úder zasadili domácí Pardubicím v závěru prostřední části. Devatenáct sekund před koncem překonal Kloučka Šťastný a Bruslaři vedli po čtyřiceti minutách 2:0.

Ani ve třetí třetině se hosté na odpor nezmohli, jasné vítězství domácích dokonali Cienciala, svým druhým gólem večera Kotala a na konečných 5:0 uzavřel Claireaux. Své druhé čisté konto v play off tak po Kváčovi zaznamenal i boleslavský Jan Růžička.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 2. zápasy:
Liberec - Hradec Králové 3:0
Branky: 22. Bulíř, 36. a 47. Vlach
Stav série: 2:0.
Mladá Boleslav - Pardubice 5:0
Branky: 11. Koblasa, 40. Šťastný, 43. Cienciala, 50. Kotala, 52. Claireaux
Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: