Hlavní obsah

Dufek oslavil novou smlouvu se Zlínem vítězným gólem

Hokejový útočník Jan Dufek oslavil novou smlouvu se Zlínem vítěznou brankou v dohrávce 37. kola extraligy proti Spartě. Vedení Beranů v pátek uplatnilo na dvaadvacetiletého Dufka opční právo na roční smlouvu a hráč, který se v minulém ročníku prosadil ve Zlíně při působení na střídavý start z prvoligové Poruby, se v sobotu podílel na výhře nad Pražany 4:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejový útočník Jan Dufek oslavil novou smlouvu se Zlínem vítěznou brankou do sítě Sparty.

Článek
Fotogalerie

"Získali jsme tři body, které se počítají. Na Spartu přišel plný dům a zažili jsme povedený večer. Za výhru jsme hrozně rádi," uvedl Dufek, který skóroval v druhém duelu za sebou a celkově poosmé v sezoně.

Utkání předcházel slavnostní okamžik. Mezi zlínské legendy vstoupil Petr Leška, jehož dres s číslem 19 byl slavnostně vyvěšen pod střechu Stadionu Luďka Čajky. "Ceremoniál byl opravdu krásný, Petr si ho zasloužil. Nakoplo nás to, protože první třetina se nám opravdu povedla," prohlásil Dufek.

Berani v první části na sparťany vlétli a výsledkem byly čtyři přesilovky. V první z nich skóroval obránce David Nosek. "Trenér nás nabádal, abychom hráli aktivně. Dost se nám to povedlo, v první třetině jsme soupeři nedali čichnout," pochvaloval si Dufek. "Přesilové hry nám teď jdou, lajně Tondy Honejska to skvěle šlape. Každý gól v početní výhodě je pro nás prospěšný, i když je třeba jen jeden.

Dufek v 17. minutě z dorážky po střele Dalibora Řezníčka zvýšil na 2:0. "Jel jsem clonit před bránu. Puk mě trefil a zůstal pode mnou. Stáhl jsem si ho, vystřelil a skóroval," komentoval svou devátou branku v 58. zápase v extralize. "Vážím si jí, Sparta je velký tým. Ale cením si obecně každého gólu, nejen tohoto," dodal Dufek, který si v této sezoně polepšil na 18 bodů z 31 utkání.

Reklama

Související témata: