Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 4:3Dynamo jede, vyhrálo počtvrté za sebou a stoupá tabulkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Dej 0 : 1
25. Blümel 1 : 1
29. Kousal 2 : 1
36. Mallet 2 : 2
47. Svačina 3 : 2
48. Camara 4 : 2
57. Mallet 4 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic zvítězili v dohrávce 11. kola extraligy doma nad Vítkovicemi 4:3, navázali na úspěchy z venkovních duelů a vyhráli počtvrté za sebou. Ostravané prohráli podeváté z posledních deseti utkání. Venku Vítkovice neuspěly posedmé za sebou a nepomohly jim ani dvě branky kanadského útočníka Alexandreho Malleta.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Robert Kousal z Pardubic a brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

Článek
Fotogalerie

Vítkovičtí vstoupili do utkání s chutí a už po 205 sekundách hry dostali kotouč za brankovou čáru, radost Krenželoka ale zastavil rozhodčí, jenž si všiml jeho hraní rukou. Pardubice mohly odpovědět v přesilové hře, tu ale neproměnily, když nejblíže otevření skóre byl reprezentant Blümel, jenž ale v blízkosti branky nedokázal v zajímavé příležitosti zkrotit rychlý puk.

Ostravané udeřili ve 13. minutě, kdy pardubická obrana zapomněla na osamoceného Deje v předbrankovém prostoru. Pro slovenského útočníka nebylo pak velkým problémem využít Kalusovu pobídku. Velkou šanci srovnat stav měl Poulíček v následné početní výhodě, puk po jeho střele ale skončil na horní tyčce.

Hned v úvodu druhé části se domácí mužstvo bránilo první přesilovce hostí, Ostravané ale soupeřovu branku výrazně neohrozili. Dynamo srovnalo posléze skóre zásluhou Blümela. Pardubický odchovanec dostal ideální pobídku od Poulíčka do mezikruží, odkud se trefil přesně k pravé tyči Svobodovy branky.

Kousal poslal domácí do vedení

V tu chvíli aktivnější Východočeši využili své psychické výhody a ve 29. minutě se ujali vedení: Kousal získal od Mikuše kotouč do ideální střelecké pozice a nemýlil se. Pardubické vedení však netrvalo dlouho - nádhernou akcí vyrovnal ve 36. minutě po Fridrichově nahrávce Mallet. Kanadský útočník získal kotouč, prokličkoval se až těsně před Kantora a puk pověsil přímo nad jeho rameno pod horní tyč.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Dominik Lakatoš z Vítkovic a Juraj Mikuš z Pardubic.

O výhře pardubických hokejistů rozhodla čtyřicetisekundová pasáž v přesilové hře ve třetí třetině po dvojitém menším trestu pro Werbika za vysokou hůl. Nejprve se z pravého kruhu přesně nad Svobodovo rameno trefil Svačina, chvíli po něm zvýšil na 4:2 ostrou ranou Camara.

Otřesené Vítkovice se z direktu vzpamatovaly zásluhou Malleta v 57. minutě, po Schleissově pasu se kanadský útočník dostal do úniku a z levé strany přesnou ranou na Kantorovu lapačku snížil na rozdíl jediné branky.

Severomoravané v závěru vrhli všechny své síly do útoku, 96 sekund před koncem třetí třetiny odvolali brankáře, na vyrovnání ale nedosáhli.

Dohrávka 11. kola extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Blümel (Poulíček, Nakládal), 29. R. Kousal (J. Mikuš, Camara), 47. Svačina (Poulíček, Nakládal), 48. Camara (J. Mikuš, R. Kousal) - 13. Dej (M. Kalus, J. Hruška), 36. Mallet (Fridrich, Werbik), 57. Mallet (Schleiss, Gewiese). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Bez diváků.
Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Holland, Ďaloga, Vála - Blümel, Poulíček, Svačina - Mandát, R. Kousal, Camara - O. Rohlík, Anděl, Kusý - Matýs, Claireaux, Paulovič. Trenér: R. Král.
Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, P. Trška, Gewiese, L. Kovář, Štencel, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Marosz, Dej - Schleiss, Werbik, Mallet - Fridrich, J. Mikyska, Dočekal. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: