Hlavní obsah

Dynamo po senzačním obratu slaví, Sparta si zastřílela, Plzeň prohrála derby

nov, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Plzně prohráli v nedělním utkání 20. kola Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů 0:1, ale udrželi vedení v tabulce. Sparta se pomstila Olomouci. V pátek na Hané prohrála, ale doma soka rozstřílela 7:1. Mladá Boleslav prohrála s Vítkovicemi 2:4. Výhru orámoval trefami v 1. a 60. minutě Lakatoš. Pardubice s novým trenérem Králem prohrávaly s Třincem po dvou třetinách 3:6, ale nakonec slaví výhru 7:6 v prodloužení. Kometa Brno doma zdolala Zlín 5:3. České Budějovice podlehly po nájezdech Liberci 2:3. V dohrávce 7. kola vyhrál hradecký Mountfield nad Litvínovem 4:1.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Sparty v extraligovém utkání bojují o body s Olomoucí. Zleva Jan Buchtele ze Sparty a Lukáš Kucsera z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Plzeň šla do západočeského derby v roli lídra tabulky, ale s vědomím, že v pátek poprvé v tomto ročníku extraligy prohrála. Karlovarští si naopak v minulém kole připsali cenný skalp Komety a nyní opět bodovali naplno. Energii k tomu stačila jediná trefa, obstaral ho v 19. minutě útočník Vondráček.

Hokejisté Sparty úspěšně složili reparát, když napravili páteční prohru 1:4 v Olomouci a stejného soupeře na domácím ledě v rámci 20. extraligového kola rozstříleli 7:1. Dvě branky Pražanů vstřelil útočník Jan Buchtele, pro něhož to byl 100. a 101. extraligový gól za Spartu. Gólman Hanáků Jan Lukáš přepustil ve 31. minutě po šesté obdržené trefě místo mezi tyčemi Branislavu Konrádovi.

Vítkovičtí hokejisté zlomili sérii šesti zápasů bez vítězství nad Mladou Boleslaví. V pátek sice prohráli s nováčkem z Českých Budějovic 0:7, ale na ledě středočeského soupeře si spravili výhrou 4:2 chuť. Hrdinou zápasu byl útočník Dominik Lakatoš, který vstřelil Bruslařům dvě branky. První zaznamenal už v první minutě, druhou naopak chvíli před koncem pečetil výsledek.

Kometa Brno si trochu spravila chuť po nepovedeném rozjezdu extraligy. Nad matným Zlínem vyhrála 5:3, když třikrát skórovala v početní převaze. Dvěma trefami se blýskl americký útočník Peter Mueller, jeden zásah zaknihoval Rakušan Peter Schneider. Rozdíl ve skóre byl až do poslední minuty těsný, definitivu dal Kometě až gól do prázdné zlínské klece. Tam se trefil mladý útočník Jan Süss.

Poslední Pardubice vyměnily trenéra a léčba novým koučem zabrala. Dlouho to tak ale v bitvě s Třincem nevypadalo. V gólové přestřelce měli navrch Oceláři, kteří vedli po čtyřiceti minutách 6:3. Pak ale Dynamo rozpoutalo gólovou smršť a třemi trefami si vynutilo prodloužení. Tam rozhodl o výhře Pardubic slovenský obránce Marek Ďaloga.

Budějovičtí v minulém zápase okusili poprvé pocit vítězství a byla to pořádná jízda, když znemožnili Vítkovice. Na domácím ledě ale už tak úspěšní nebyli. Duel s Libercem sice dovedl nováček za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, tam ale uspěli Severočeši a berou o bod víc.

Dohrávka sedmého kola mezi Mountfieldem HK a Litvínovem přinesla v úvodu gólový uragán v podání východočeského celku. Ten za dvanáct minut vedl o tři branky a od té chvíle měl utkání pod kontrolou. Bez problémů jej dovedl k bodovému zisku po výsledku 4:1.

20. Kolo Tipsport extraligy
Karlovy Vary - Plzeň 1:0
Branka: 19. Vondráček.
Mladá Boleslav - Vítkovice 2:4
Branky: 35. Flynn, 41. Šťastný - 1. a 60. Lakatoš, 15. Polášek, 21. Schleiss.
Sparta - Olomouc 7:1
Branky: 30. a 59. Buchtele, 7. Řepík, 12- Košťálek, 12. Rousek sam. nájezd, 22. Kudrna, 31. Jandus - 54. Káňa.
České Budějovice - Liberec 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 5. Raška, 21. Voženílek - 11. Bulíř, 18. Filippi, rozhoudjící nájezd Musil.
Brno - Zlín 5:3
Branky: 10. a 31. Mueller, 2. Schneider, 27. Zaťovič, 60. Süss - 31. Gazda, 41. Honejsek, 55. Kubiš
Pardubice - Třinec 7:6 v prodloužení
Branky: 15. a 60. Svačina, 1. Tybor, 27. Nakládal, 42. Mikuš, 43. Camara, 64. Ďaloga - 6. a 25. Stránský, 6. Kundrátek, 9. Vrána, 19. Růžička, 37. Jaroměřský.
7. kolo Tipsport extraligy
Hradec Králové - Litvínov 4:1
Branky: 1. Hronek, 8. Šalda, 12. Pavlík, 30. Růžička - 55, Gerhát,

Reklama