Hlavní obsah

Favorité vládli! Třinec znovu rozdrtil Kometu, Sparta si poradila s Olomoucí

bp, panSport.cz
Aktualizováno

I druhý úkol hokejisté Sparty splnili, když na domácím ledě porazili Olomouc 2:0 a ve čtvrtfinálové sérii play off Tipsport extraligy vedou 2:0 na zápasy. Dařilo se také Třinci, který si znovu bez větších problémů poradil s Kometou Brno, tentokrát 7:2 a i Oceláři také jdou v sérii do vedení 2:0 na utkání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Sparty vstoupili do druhého zápasu čtvrtfinálové série proti Olomouci dobře, když se poprvé prosadili díky Formanovi už po 105 sekundách hry. Jejich branka ale byla na základě coach challenge kvůli postavení hráče v brankovišti zrušena. Na regulérní zásah však Pražané nečekali dlouho. V 6. minutě je poslal z přesilové hry do vedení Řepík.

V prostřední části hry se prosadil v 25. minutě Tomášek a Sparta tak vedla před závěrečnou třetinou 2:0. Favorit si dvoubrankový náskok pohlídal a ujal se ve čtvrtfinálové sérii vedení již 2:0 na zápasy.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád, Martin Vyrůbalík z Olomouce a Roman Horák ze Sparty.

Povedený úvod Kometě nestačil

Na nepovedený úvod, kdy po dvou minutách sobotního utkání prohrávali už 0:2, dali hokejisté Komety zapomenout už ve 3. minutě, když je do vedení poslal Zámorský. Třinečtí však stihli skóre ještě do konce úvodní části otočit. Nejdříve vyrovnal Kurovský a pak pět sekund před koncem první třetiny překonal Klimeše z přesilové hry Stránský.

Definitivní úder obrat si Třinečtí přichystali do prostřední části, kdy Martin Růžička, Michal Kovařčík a Erik Hrňa zvýšili vedení favorita už na 5:1. Hosté v třetí třetině díky Holíkově brance korigovali na 2:5, závěr však znovu patřil domácím. Michal Kovařčík a Tomáš Marcinko završili další debakl Komety 7:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Daniel Kurovský z Třince a Tomáš Marcinko z Třince se radují z první třinecké branky.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Sparta - Olomouc 2:0
Branky: 6. Řepík, 25. Tomášek
Stav série: 2:0
Třinec - Brno 7:2
Branky: 12. Kurovský, Stránský, 27. Růžička, 30. a 59. Kovařčík, 40. Hrňa, 60. Marcinko  - 3. Zámorský, 47. Holík
Stav série: 2:0

Reklama

Související témata: