Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 3:4Hanáci na body nedosáhli, rozhodl Bičevskis

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Ševc 0 : 1
31. Kelemen 0 : 2
37. Tomeček 1 : 2
39. Stránský 1 : 3
46. Klimek 2 : 3
47. Kusko 3 : 3
50. Bičevskis 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v zápase 31. kola extraligy v Olomouci 4:3 a uspěli po dvou porážkách. Hanáci naopak prohráli v pátém z posledních šesti zápasů. Domácí dokázali ve třetí třetině smazat dvougólový náskok Středočechů, v 50. minutě ale o první výhře Bruslařů nad Olomoucí v sezoně rozhodl Maris Bičevskis.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráčů Mladé Boleslavi z prvního gólu, vlevo Martin Ševc z Mladé Boleslavi, autor branky

Článek
Fotogalerie

Hosté měli v úvodu první třetiny převahu, vyloženou šanci si však nepřipravili. Olomouc poté hru srovnala a připsala si první větší šanci až ve 13. minutě, kdy si Krošelj pohlídal střelu Dujsíka i následnou skrumáž. Při zakončení Strapáče pak při hostujícím brankáři stálo štěstí, protože pokus olomouckého útočníka zastavila horní tyči jeho branky.

Středočeši odpověděli hned vzápětí, ale Lukáš zneškodnil jak dvě střely Kelemena, tak Kousalovo zakončení z bezprostřední blízkosti. Mladá Boleslav otevřela skóre během přesilové hry pěti proti třem, kdy prostřelil domácího brankáře prudkou střelou Ševc. V pokračující přesilové hře mohl zvýšil z podobného místa Kousal, jenže trefil jen boční síť.

Autor první branky Ševc střílel nebezpečně během přesilové také na začátku druhé třetiny, jenže tentokrát těsně minul. Těžký zákrok si poté připsal Krošelj, který zneškodnil samostatný únik Krejčího. Série nadějných příležitostí v rychlém sledu pokračovala střelou boleslavského Kousala do tyče domácí branky a zákrokem Krošelje proti pokusu Knotka z bezprostřední blízkosti.

Těsně po polovině zápasu se Mladá Boleslav dostala do dvoubrankového vedení, převahu hostujícího mužstva zužitkoval střelou z mezikruží Kelemen. Olomouc mohla vzápětí využít přesilovou hru, jenže Krejčího dorážka zamířila jen těsně vedle levé tyče.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš a Jakub Kotala z Mladé Boleslavi.

Domácí se dočkali snížení až tři minuty před koncem druhé třetiny, po Kuskově individuální akci dorazil puk za brankovou čáru Tomeček. Jenže neuběhla ani půl minuta hry a Boleslav se znovu dostala do dvoubrankového vedení díky využité přesilové hře a povedené střele Stránského.

Bruslaři mohli odskočit na rozdíl tří branek po pěti minutách třetí třetiny, kdy se puk při přečíslení dvou proti jednomu zastavil až o tyč Lukášovy branky. Místo toho ale vzápětí snížila Olomouc, při přesilové hře zamířil přesně k tyči Klimek. Za další minutu a půl se navíc dorážkou z předbrankového prostoru dokázal prosadit Kusko a bylo vyrovnáno.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Knotek z Olomouce, Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi a brankář Gašper Krošelj z Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav si ale znovu dokázala vedení vzít zpět, po důrazu na brankovišti a úspěšné dorážce vstřelil čtvrtou branku hostů Bičevskis. Bruslaři navíc mohli jít opět do dvoubrankového vedení, když Fořtova přihrávka před branku doklouzala až do tyče domácí branky. I tak ale hosté získali tři body.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 37. V. Tomeček (Kusko, T. Černý), 46. Klimek (J. Káňa, Krejčí), 47. Kusko (Klimek, Rašner) - 18. Ševc (Pospíšil), 31. Kelemen (Lunter, A. Raška), 39. J. Stránský (Pýcha, Fořt), 50. Bičevskis (Pýcha, Eberle). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Švrček, Rašner, Dujsík, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa - Navrátil, J. Knotek, Klimek - Bambula, Kolouch, Strapáč - Kunc, Nahodil, Kusko. Trenéři: Moták a Tomajko.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, Šidlík - P. Kousal, O. Najman, Kotala - Kantner, Fořt, Pospíšil - Kelemen, A. Raška, Lunter - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: