Hlavní obsah

Sparta udeřila v závěru, Třinec padl! Rekordní série Pardubic končí. Pech pro Kladno

Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla na programu kompletní 24. kolo. Smolný duel má za sebou Kladno, které podlehlo Vítkovicím 2:3. Dařilo se Plzni, která vyhrála v Litvínově 4:2. Hosté uspěli i v Českých Budějovicích, odkud si odvezli výhru 3:0 Karlovy Vary. Domácí neuspěli ani v duelu Hradce Králové s Mladou Boleslaví (0:2). Rekordní sérii 13 výher v řadě přetrhl Pardubicím Liberec, který zvítězil 3:1. Ve šlágru kola porazila Sparta díky Horákově brance v předposlední minutě Třinec 1:0. Dva body za výhru 1:0 nad Olomoucí po nájezdech slaví Kometa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha oslavují vítězství nad Třincem

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie

Hokejisté Kladna snahu o únik z posledního místa extraligové tabulky proti Vítkovicím začali dobře, když je v závěru první třetiny poslal do vedení Brodecki. Hosté v 24. minutě díky Maroszově zásahu srovnali krok, Rytíři si však o čtyři minuty později vzali díky Babkovi náskok zpět.

V polovině utkání ale bylo opět vyrovnáno, když se prosadil Chlán. Rozhodující moment utkání přišel 48 sekund před koncem třetí třetiny, kdy Brízgalu překonal v přesilové hře Krieger, a hosté si tak odvezli tři body za výhru 3:2.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zklamaní kladenští hokejisté (archivní foto)

Budějovice vyhořely na Varech

České Budějovice chtěly v zápase proti Karlovým Varům navázat na nedělní vítězství nad Libercem, první třetina jim však podle představ vůbec nevyšla. O jedinou branku se postaral ve vlastním oslabení Redlich a Energie šla do vedení.

Ještě hůře bylo fanouškům Motoru po druhé třetině, kdy po trefách Bernada a Koblasy prohrávali Jihočeši již 0:3. Domácí se již na korekci výsledku nezmohli a v tabulce zůstávají na předposledním místě o skóre před Kladnem.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Jakub Valský z Českých Budějovic a Petr Koblasa z Karlových Varů.

Plzeň uspěla v Litvínově

Hokejistům Litvínova první třetina zápasu proti Plzni vůbec nevyšla. O první branku hostů se postaral ve vlastním oslabení Hrabík, domácí stihli reagovat už o 47 sekund později, kdy v pokračující přesilovce srovnal Jaks.

Další minuty však již patřili Indiánům. Schleiss a Rekonen z přesilové hry zajistili Plzni vedení po první třetině 3:1. Vervu vrátil do hry v 55. minutě svou druhou brankou večera Jaks, Plzeň však již těsný náskok udržela, v power play pak pojistil výhru hostů Holešinský.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Veliký závar před brankou Litvínova v zápase proti Plzni

Boleslav vygumovala hradecké střelce

Až do 32. minuty zápasu čekali fanoušci v Hradci Králové na první branku utkání mezi domácím Mountfieldem a Mladou Boleslaví. Postaral se o ni švédský útočník ve službách Bruslařů Aberg, a tak hosté vedli po dvou třetinách 1:0.

Domácí výborně chytajícího Novotného překonat nedokázali ani v třetí třetině, naopak při závěrečné power play inkasovali z hole Stránského druhý gól a padli 0:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Graeme McCormack z Hradce Králové, brankář Hradce Králové Henri Kiviaho a Matyáš Kantner z Mladé Boleslavi.

Bitvu Komety s Olomoucí rozhodly nájezdy

Urputná bitva, ve které hrály prim defenzivy, v prvních dvou třetinách zápasu mezi domácí Kometou Brno a Olomoucí branku nepřinesla. A střelcům se nedařilo ani ve třetí třetině. Domácího Furcha ani Lukáše překonat žádný z nich nedokázal.

Nic na tom nezměnilo ani pětiminutové prodloužení. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem se stal domácí Koblížek, Kometa se tak mohla radovat ze dvou bodů za výhru 1:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Kundrátek z Brna a brankář Brna Dominik Furch.

Sparta rozhodla gólem v předposlední minutě

Duel dvou finalistů posledního extraligového ročníku mezi Spartou a Třincem nabídl urputnou bitvu, ve které dominovaly na obou stranách obrany. Výborně chytající domácí Kovář i pardubický Kacetl drželi střelce na distanc až do samotného závěru.

Když již se zdálo, že po šedesáti minutách branka nepadne, rozhodl o třech bodech pro Pražany 92 sekund před koncem třetí třetiny Horák. Oceláři již na tvrdý úder odpovědět nedokázali, Sparta si tak po výhře 1:0 připsala čtvrtou výhru v řadě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Ondřej Kacetl z Třince, Erik Thorell ze Sparty a Martin Růžička z Třince.

24. kolo hokejové extraligy:
Kladno - Vítkovice 2:3
Branky: 19. Brodecki, 28. Babka - 24. Marosz, 30. Koch, 60. Krieger
České Budějovice - Karlovy Vary 0:3
Branky: 5. Redlich, 29. Bernad, 31. Koblasa
Litvínov - Plzeň 2:4
Branky: 15. a 55. Jaks - 15. Hrabík, 17. Schleiss, 20. Rekonen, 60. Holešinský
Brno - Olomouc 1:0 po náj.
Branka: roz. náj. Koblížek
Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:2
Branky: 32. Äberg, 60. Stránský
Pardubice - Liberec 1:3
Branky 23. Radil - 34. Rychlovský, 45. Najman, 50. Faško-Rudáš
Sparta  - Třinec 1:0
Branka: 59. Horák

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice