Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:4Kometa ovládla bitvu trápících se gigantů!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vlach 1 : 0
23. Zaťovič 1 : 1
30. Zbořil 1 : 2
44. Rákos 1 : 3
58. Ivan 2 : 3
58. Rákos 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Brna vyhráli v dohrávaném zápase 28. kola extraligy na ledě Liberce 4:2 a posunuli se na 9. místo tabulky. Domácí naopak klesli na třinácté. Dvěma góly se pod výhru Komety podepsal útočník Daniel Rákos, střelecky se prosadil i Adam Zbořil, který byl do mateřského klubu vyměněn v úterý ze Zlína.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor gólu Adam Zbořil a Peter Mueller z Brna se radují.

Článek
Fotogalerie

Domácím se přitom úvod utkání vydařil. Již ve druhé minutě dostali výhodu přesilové hry, kterou se štěstím využil Vlach. Útočník Liberce si připsal desátý gól v sezoně. Vzápětí měli Severočeši k dispozici hned dvě přesilovky pět na tři, brankáře Sedláčka však podruhé překonat nedokázali.

Následně si přesilovku zahrála také Kometa a vyrovnání měl na hokejce Mueller, Kváča ho ale v obrovské šanci vychytal. Na opačné straně měl poté dobrou příležitost Rosandič, z mezikruží ale mířil těsně vedle.

Úvod druhého dějství patřil Brnu a ve 23. minutě dokázalo vyrovnat. Mueller zachytil odražený kotouč a krásně našel volného Zaťoviče, který střílel do zcela odkryté branky. Severočeši si mohli vedení vzít rychle zpět, Šírův pokus ale zlikvidoval Sedláček. Na druhé straně pálil z ideální pozice Krištof, Kváča jeho střelu vyrazil betonem.

V polovině utkání našlápnul v obranném pásmu Zbořil, prokličkoval se až před Kváču a elegantním zakončením mezi jeho betony poslal Kometu do vedení. Liberečtí mohli srovnat v přesilové hře, střela uzdraveného Birnera ale skončila pouze na Sedláčkově výstroji.

Také na začátku třetí třetiny hráli domácí v početní výhodě a blízko gólu byl Gríger, Sedláček však odolal. Ve 44. minutě se navíc Klepišova rozehrávka odrazila od mantinelu nešťastně přímo k Rákosovi a brněnský útočník přiblížil svůj tým k vítězství.

Bílé Tygry mohl vrátit na dostřel Gríger, únik ale nezakončil přesně. S další ostrou ranou Ordoše si poradil dobře chytající Sedláček. Necelé tři minuty před třetí sirénou se domácí dočkali snížení, šikovnou tečí Kolmannovy střely se prosadil Ivan.

Hosté ale přispěchali s bleskovou odpovědí a na konečných 4:2 pro hosty upravil svou druhou trefou v utkání Rákos.

Tipsport extraliga
Dohrávka 28. kola:
Liberec - Brno 2:4
Branky a nahrávky: 4. J. Vlach (Ordoš, A. Najman), 58. Ivan (Kolmann) - 23. Zaťovič (Mueller), 30. A. Zbořil (Bartejs), 44. Rákos, 58. Rákos (Ostřížek). Rozhodčí: Kika, Veselý - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Liberec: Kváča - Kolmann, Rosandič, Štibingr, Ivan, J. Šedivý, Derner - Gríger, Filippi, Birner - A. Najman, Klepiš, Ordoš - Zachar, P. Jelínek, J. Vlach - Faško-Rudáš, Šír, Klapka. Trenér: Augusta
Brno: J. Sedláček - Holland, Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Fajmon, Gulaši - Mueller, Krištof, Zaťovič - Horký, A. Zbořil, Meluzín - Vincour, Ostřížek, Rákos - Šoustal, Malý, R. Pavlík. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Reklama

Související témata: