Hlavní obsah

Pardubice rozdrtily Třinec, Boleslav deklasovala Olomouc. Kladno zaskočilo Liberec

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic v úterním zápase 41. kola Tipsport extraligy stoprocentně využili šanci navýšit vedení v soutěži, protože druhé Vítkovice si souboj s Plzní předehrály již před dvěma týdny. Dynamo jednoznačně ovládlo duel na ledě mistrovského Třince, odváží výhru 4:0 a v čele extraligy má už devítibodový náskok.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost hokejistů Pardubic ze vstřeleného gólu na ledě Třince.

Článek
Fotogalerie

Čekání na gól přitom v Třinci trvalo bezmála půlhodinu, až ve 28. minutě otevřel skóre pardubický Musil. Na branky skoupý zápas pak nabral obrátky v poslední části, do tabulky střelců se ale třikrát zapsali pouze hosté. Oceláři tak zaznamenali čtvrtou porážku v řadě, lídr z Pardubic naopak zvítězil za tři body už pošesté za sebou.

Hokejisté Mladé Boleslavi v neděli na ledě Sparty poprvé pod vedením nového trenéra Jiřího Kalouse nebodovali, v úterý se ale opět vrátili na vítěznou vlnu. Hostující Olomouci Bruslaři nepovolili vstřelení gólu, domácí brankář Novotný udržel počtvrté v sezoně čisté konto. Boleslav nasměroval za vítězstvím v 10. minutě Roman, rozhodující úder pak hosté inkasovali během jedenácti minut ve třetí třetině, kdy dostali tři góly.

Poslední Kladno, které prohrálo čtyřikrát za sebou a v lednu ještě nedokázalo vyhrát doma, si vyšláplo na sedmý Liberec. Rytíři získali už v úvodní třetině dvoubrankové vedení a Tygři po zbytek zápasu marně dotahovali. Přišli tak o možnost zaujmout pozici šesté Plzně, Kladno zůstává dál poslední.

Čtyři porážky v řadě, jen dvě výhry z posledních dvanácti utkání a předposlední místo v tabulce rezonovaly v hlavách hokejistů Brna před duelem s Českými Budějovicemi. Kometa ale po vyrovnané první části odskočila ve druhé třetině díky dvěma gólům Fleka na dvoubrankový rozdíl, který nakonec dokázala uhájit. Motor sice ve třetí třetině snížil, Pospíšil s Flekem ale zajistili vítězné razítko. Motor tak vystřídal Brno v roli druhého nejhoršího týmu extraligy, Kometa si polepšila na desátou příčku.

I hokejisty Hradce Králové trápily porážky ve čtyřech posledních utkáních. V úterním duelu s Karlovými Vary ale byli od začátku aktivnější, v prostřední části se ujali vedení a vítězství stvrdili dvěma brankami v poslední třetině. Díky triumfu za tři body tak Mountfield uzavírá první osmičku, Západočeši jsou jedenáctí.

Tipsport extraliga - 41. kolo
Třinec - Pardubice 0:4
Branky: 28. A. Musil, 45. Štetka, 53. Hyka, 58. Sedlák.
Ml. Boleslav - Olomouc 4:0
Branky: 10. Roman, 42. Najman, 50. Klíma, 53. Lunter.
Kladno - Liberec 3:2
Branky: 4. Indrák, 9. Zikmund, 49. Dotchin - 31. Kolmann, 49. Balinskis.
Brno - Č. Budějovice 5:2
Branky: 3. Hrbas, 22., 39. a 60. Flek, 51. Pospíšil - 14. Vondrka, 51. Doležal.
Hr. Králové - K. Vary 3:0
Branky: 30. Lev, 48. Perret, 55. Chalupa.

Reklama