Hlavní obsah

Sparta ovládla šlágr! Vítkovice zůstávají druhé, Jágr překonal Gretzkyho

Aktualizováno

Parádní hokejová bitva, v níž Sparta v O2 areně porazila lídra z Pardubic 4:2, ozdobila program 45. kola extraligy. Pražané v tabulce zůstali třetí, protože druhou příčku dokázaly s dvoubodovým náskokem uhájit Vítkovice díky výhře v Mladé Boleslavi 3:2. Čtvrtý Třinec se pořádně nadřel na výhru nad posledním Kladnem 5:4. O čtyři body za ním figuruje pátý Liberec, který v Plzni otočil zápas z 0:2 na 4:2. Po dvougólové ztrátě slavila nakonec výhru nad Českými Budějovicemi i Olomouc (3:2). Jediný gól stačil na výhru nad Kometou Hradci Králové. Karlovy Vary se radovaly v Litvínově po vítězství 2:1 v prodloužení.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Radost hokejstů Sparty z branky proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Rekordní návštěvu pražské O2 Areně šokoval nástup Pardubic, které poslal už po 22 minutách do vedení Sedlák. Sparta ale zásluhou dvou gólů Řepíka a třem využitým přesilovkám zápas otočila a dokázala tak bodovat už v jedenáctém kole po sobě. Dynamo naopak padlo po sérii devíti výher.

Druhé místo před Spartou udržely Vítkovice díky výhře ve vyrovnané bitvě v Mladé Boleslavi. O třech bodech pro Ostravany, kteří slaví vítězství po čtyřech porážkách za sebou, rozhodl osmnáctiletý obránce Matěj Prčík. Třemi body za gól a dvě asistence přispěl Roberts Bukarts.

Rytíři i zásluhou Jaromíra Jágra otočili v Třinci z 1:3 na průběžný stav 4:3. Kladenská legenda se tak 1099. brankou v součtu z ligových soutěží a reprezentace osamostatnila v čele tabulky, v níž se dělila dosud o prvenství s Waynem Gretzkym. Oceláři si ale záhy pojistili výhru zásluhou Růžičky a Marcinka. Dvěma góly a dvěma asistencemi se blýskl nejlepší střelec extraligy Daňo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Vladimír Dravecký z Třince, brankář Třince Marek Mazanec, Jaromír Jágr z Kladna.

Duel dvou rozjetých týmů rozhodla jediná branka, díky níž Hradec Králové porazil brněnskou Kometu. Východočeši tak vyhráli popáté za sebou a utnuli sérii čtyř výher hostů. Brankář Kiviaho si připsal páté čisté konto v sezoně. Rodinný trenérský souboj i podruhé vyhrál Tomáš Martinec nad bratrem Patrikem.

Liberec nabral v Plzni v první třetině dvoubrankové manko, ale především díky dvěma trefám Fillipiho se mu podařilo zápas otočit. Bílí Tygři se tak radují ze třetí výhry z posledních čtyř zápasů. Indiáni naopak prohráli čtvrté z posledních pěti utkání.

Dvanáctý Litvínov si zkomplikoval boj o předkolo play off, když v podkrušnohorském derby podlehl Karlovým Varům v prodloužení, v němž rozhodl už po 30 vteřinách Mikyska. Severočeši prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a na předposlední České Budějovice mají jednobodový náskok.

Motor nevyužil šanci posunout se na postupovou pozici, přestože vedl v Olomouci o dva góly. Hanáci duel třemi brankami ve druhé polovině zápasu otočili, uspěli po předešlých třech prohrách  a patří jim sedmá příčka.

45. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Sparta - Pardubice 4:2
Branky: 6. Buchtele, 27., 50. Řepík, 32. Tomášek  - 1. Sedlák, 22. Košťálek
Třinec - Kladno 5:4
Branky: 9. a 20. Daňo, 24. Hrňa, 47. M. Růžička, 52. Marcinko  - 11. Plekanec, 32. Kubík , 39. Indrák , 45. Jágr
Hradec Králové - Brno 1:0
Branka: 12. Lalancette
Mladá Boleslav - Vítkovice 2:3
Branky: 15. Dvořáček, 27. Lantoši (z tr. střílení) -  24. Roberts Bukarts, 29. Chlán, 46. Prčík
Plzeň - Liberec 2:4
Branky: 8. Rekonen, 18. Hrabík - 20. Flynn, 26. 49. Filippi, 53. Ordoš
Litvínov - Karlovy Vary 1:2 v prodloužení
Branky: 31. Hlava - 21. Hladonik, 61. Mikyska
Olomouc - České Budějovice 3:2
Branky: 24. Nahodil, 53. Klimek, 55. Bambula -  2. Valský, 20. Doležal

Reklama