Hlavní obsah

Sparta otočila bitvu s Litvínovem, Zlín schytal debakl. Plzeň si poradila s Motorem

Aktualizováno

Třemi zápasy pokračovala hokejová Tipsport extraliga. Cennou výhru nad rozjetými Českými Budějovicemi si připsala Plzeň, která na domácím ledě zvítězila 4:1. Poslední Zlín se neodrazil od herní i výsledkové bídy, když podlehl hostující Mladé Boleslavi vysoko 2:7. Tři body slaví i Sparta, která si poradila s Litvínovem 3:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

David Němeček ze Sparty (druhý zleva) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráče Erik Thorell ze Sparty. Vpředu brankář Litvínova Denis Godla.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští hokejisté vstoupili do zápasu proti Českým Budějovicím lépe, když je v páté minutě poslal do vedení Suchý. Hosté se vyrovnání dočkali díky Gulašově brance v 26. minutě, dlouho se však neradovali.

Klíčový moment utkání přišel o devět minut později, když se v rozmezí třiceti sekund prosadili Bulíř a Blomstrand a Plzeň vedla po dvou třetinách 3:1. Ani v závěrečné části již Motor Indiánům situaci nezkomplikoval, svou druhou branku si naopak připsal Michal Bulíř a uzavřel skóre na konečných 4:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ludwig Blomstrand z Plzně slaví branku Plzně.

Zlínská bída pokračuje

Mizerně vstoupili hokejisté Zlína do zápasu s Mladou Boleslaví. Už po deseti minutách prohrávali po brankách Kelemena, Kotaly a Šťastného 0:3 a jen potvrdili, proč jsou na dně extraligové tabulky. Do konce úvodní dvacetiminutovky se prosadil ještě hostující Kousal, za Berany se trefili Žižka s Claireauxem a Bruslaři si tak do kabin odnášeli náskok 4:2.

Favorit si i ve zbytku utkání v pohodě hlídal náskok. Již třetí přesilovou hru v zápase využil v 28. minutě Najman a zvýšil vedení hostů na 5:2. V závěrečné části dovršili debakl Zlína opět Najman a Kotala a Mladá Boleslav si tak odvezla pohodovou výhru 7:2. Berani zůstávají s čtrnáctibodovým odstupem na Kladno beznadějně poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Roberts Mamčics ze Zlína, brankář Zlína Libor Kašík a Jakub Kotala z Mladé Boleslavi.

Sparta rozhodla ve třetí třetině

Po bezbrankové první třetině zápasu mezi Spartou a Litvínovem se jako první prosadili hosté, když Machovského překonal ve 24. minutě Zdráhal. Domácí se vyrovnání dočkali 67 sekund před koncem druhé třetiny po Němečkově brance.

Závěrečná třetina se již nesla jasně ve znamení Pražanů. Skóre na stranu Sparty otočil v 47. minutě Šmerha, o dalších 22 sekund později potřetí prostřelil Godlu Vitouch. Verva se již na odpověď nezmohla, tři body za výhru 3:1 tak slaví Pražané.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Miroslav Forman ze Sparty, Aaron Irving z Litvínova, brankář Sparty Matěj Machovský

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 42. kola:
Zlín - Mladá Boleslav 2:7
Branky: 11. Žižka, 19. Claireaux - 5. Kelemen, 8. Kotala, 10. Šťastný, 14. Kousal, 28. a 46. Najman, 48. Kotala
Předehrávka 51. kola:
Plzeň - České Budějovice 4:1
Branky: 5. Suchý, 35. a 49. Bulíř, 35. Blomstrand - 26. Gulaš
Dohrávka 37. kola:
Sparta - Litvínov 3:1
Branky: 39. Němeček, 47. Šmerha, 47. Vitouch - 24. Zdráhal

Reklama