Hlavní obsah

Plekanec rozjásal Rytíře. Třinci se zdařil obrat, derby pro Vary

Aktualizováno

Zcela pozměněný program oproti původnímu rozpisu nabídla v pátek hokejová extraliga. Z plánovaných šesti duelů 44. kola se nakonec vzhledem k potížím řady klubů s nákazou koronavirem hrálo pouze západočeské derby mezi Karlovými Vary a Plzní (5:4). Rychlá improvizace pak svedla dohromady Kladno a České Budějovice (5:3) k předehrávce 47. kola. Vzájemný souboj z 57. kola si předehráli také hokejisté Třince a Olomouce (3:1), obhájci titulu tak odskočili v čele soutěže Hradci Králové na rozdíl tří bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Plekanec z Kladna při zápase s Motorem.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí s Hanáky neztratili bod ani ve třetím utkání v sezoně. Hosté vedli po úvodní třetině díky gólu Petra Strapáče a ve 23. minutě vyrovnal Petr Vrána. Stav 1:1 platil po dvou třetinách i v obou předchozích vzájemných zápasech sezony. Třinec v poslední části opět strhl výhru na svou stranu. Postaral se o to Aron Chmielewski.

Olomouc se nevzdala, měla několik slušných akcí, ale ani jednu nedotáhla. Necelou minutu před koncem se připravila o power play, když hrála v sedmi, ale i v oslabení málem v posledních sekundách vyrovnala. David Krejčí na puk těsně nedosáhl. Vzápětí se prosadil Tomáš Marcinko střelou od vlastní střídačky v čase 59:59.

Karlovarští hokejisté proti Plzni bojovali o body po dlouhé herní pauze. Předešlý zápas odehráli v pátek 7. ledna, další utkání byla odložena kvůli potížím s koronavirem v klubech soupeřů.

V západočeském derby uspěli doma počtvrté za sebou. O třetí výhře Energie z posledních čtyř zápasů rozhodl v 57. minutě svým druhým gólem v utkání Jan Hladonik. Plzeň prohrála pátý z uplynulých šesti duelů.

Kladno se mělo s Jihočechy utkat původně až v neděli 30. ledna. V tabulce předposlední Rytíři se připravovali na měření sil s Brnem, ale o navýšení osmibodového náskoku, který měli na poslední Zlín, nakonec úspěšně usilovali v bitvě s Motorem.

Velkou zásluhu na tom měl kapitán Tomáš Plekanec, který vstřelil tři branky a přidal asistenci. Rytíři, v jejichž sestavě tentokrát chyběl hrající majitel Jaromír Jágr, bodovali počtvrté v řadě, jen dva zápasy z toho ale vyhráli.

Hokejová Tipsport extraliga:
Předehrávka 57. kola
Třinec - Olomouc 3:1
Branky: 23. P. Vrána, 47. Chmielewski, 60. Marcinko - 6. Strapáč
44. kolo
Karlovy Vary - Plzeň 5:4
Branky: 44. a 54. Hladonik, 6. Dlapa, 33. O. Beránek, 36. Koblasa - 27. Blomstrand, 41. Schleiss, 47. F. Suchý, 48. Bulíř
Předehrávka 47. kola
Kladno - České Budějovice 5:3
Branky: 27. a 56. a 60. Plekanec,13. Kubík, 38. M. Kadlec - 6. Karabáček, 7. J. Ondráček, 45. Vondrka

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice