Hlavní obsah

Vítkovice v divoké bitvě se Spartou padly, poslední Zlín dostal nařezáno

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v pátečním duelu 39. kola extraligy nad Litvínovem 4:3. Duel plný zvratů rozhodl v čase 58:07 útočník Jan Eberle. Sparta vyhrála na ledě Vítkovic 4:1. Pražané rozhodli v první třetině, kdy si vybudovali tříbrankový náskok. Poslední Zlín nenavázal na vítězství nad Kladnem a prohrál v Olomouci 0:4. Kometa přerušila sérii tří proher a na domácím ledě porazila České Budějovice 4:2. Stejným výsledkem pak Pardubice porazily Energii Karlovy Vary.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Sparty udeřili gólově během první třetiny extraligové bitvy s Vítkovicemi hned třikrát.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice sice šly do utkání s vizitkou, že bodovaly ve čtrnácti z posledních patnácti zápasů a z toho desetkrát vyhrály, jenže tentokrát vyšly v duelu se Spartou zkrátka. Pražané v novém kalendářním roce ještě nenašli přemožitele, v Ostravě jim pomohly i tři využité přesilové hry, stejně jako parádní úvodní třetina. Tu Sparta vyhrála o tři branky a zápas výsledkově kontrolovala.

Kometa rozhodla o výhře nad Českými Budějovicemi (4:2) třemi góly ve druhé třetině. Brno tak přerušilo sérii tří proher a potvrdilo dominanci na vlastním ledě, kde vyhrálo popáté za sebou. Naopak Motor vyšel naprázdno po třech vítězných duelech.

Mladá Boleslav zabrala po dvou porážkách. Duel s Litvínovem mířil k prodloužení, necelé dvě minuty před koncem jej ale odmítl vítěznou trefou útočník Středočechů Eberle. Severočeši tak nenavázali na poslední dvě vítězství a domů odjeli bez bodu.

Hokejisté Olomouce si poradili s posledním Zlínem v poměru 4:0, když hlavní zásluhu na vítězství „Kohoutů" měl střelec dvou branek Lukáš Nahodil. Čisté konto si připsal slovenský gólman ve službách Hanáků Branislav Konrád.

Až díky povedené závěrečné třetině se výhry 4:2 nad Karlovými Vary dočkaly Pardubice. Po dvou třetinách vedla Energie 2:1, domácí však v rozmezí 50. a 56. minuty díky brankám Robertsona, Camary a Rohlíka rozhodli.

Hokejová extraliga, 39. kolo:
Mladá Boleslav - Litvínov 4:3
Branky: 24. Kousal, 31. Raška, 36. Šťastný, 58. Eberle - 5. Kudrna, 32. Balinskis, 41. Estephan.
Vítkovice - Sparta 1:4
Branky: 26. Solovjov - 10. a 14. Thorell, 16. Řepík, 52. Horák.
Brno - České Budějovice 4:2
Branky: 6. Ďaloga, 22. Krištof, 36. Roth, 40. Horký - 22. Novotný, 43. Holec.
Olomouc - Zlín 4:0
Branky: 4. Tomeček, 18. a 43. Nahodil, 46. Burian.
Pardubice - Karlovy Vary 4:2
Branky: 16. Košťálek, 50. Robertson, 52. Camara, 56. Rohlík - 8. Redlich, 28. Kohout.
Utkání Liberec - Třinec bylo kvůli karanténě Ocelářů odloženo
Předehráno ve čtvrtek: Plzeň - Hradec Králové 2:3

Reklama