Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 1:5Hokejisté Litvínova doma propadli, kouč Růžička se mračil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kolář 0 : 1
13. Camara 0 : 2
44. Estephan 1 : 2
52. Camara 1 : 3
58. Kousal 1 : 4
59. Říčka 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v úterním duelu 36. kola extraligy doma s Pardubicemi 1:5. Dynamo vedlo už po první třetině o dvě branky, náskok pak zvýraznilo v závěrečné části hry. Dvěma trefami se v dresu vítězů blýskl Kanaďan Anthony Camara.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Litvínova Denis Godla, který inkasuje druhý gól, Anthony Camara z Pardubic a Adam Musil z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Trenéři obou týmů po předešlých nezdarech udělali změny v sestavě, v té domácí navíc chyběli z osobních a zdravotních důvodů obránce Balinskis a nejlepší střelec Zdráhal.

V úvodu byli aktivnější Severočeši, brankáře Kloučka však překonat nedokázali. Dynamo se připomnělo v páté minutě, Godla ale gólovou šanci Anděla zlikvidoval.

Klíčovou pasáží první třetiny se stala 13. minuta, kdy se v rozmezí 21 sekund hosté dvakrát prosadili. Nejprve zakončil Poulíčkovu akci pohotovou dorážkou Kolář, následně střílenou přihrávku Nakládala usměrnil za Godlova záda Camara. Zaskočenou Vervu poté hned několikrát podržel slovenský gólman, nebýt jeho zákroků, byl zápas rozhodnutý.

Ve druhé třetině Godla se štěstím ustál Romanovu šanci v přesilové hře a i poté byl ústřední postavou. Zatímco Klouček si v prostřední části připsal jen sedm zákroků, litvínovský brankář dvakrát tolik a většina z nich zabránila gólovému zakončení soupeřů. Severočeši zahrozili pouze zásluhou Straky v oslabení, Lukeš poté trefil tyč.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky si do dobré pozice najel Hübl, Klouček ale jeho střelu vyrazil. Severočeši poté mohli snížit v přesilové hře čtyři na tři, do nejvýraznější šance se však dostal hostující Musil.

V 52. minutě se v přesilovce prosadil Camara a zdálo se, že je o zisku tří bodů pro Dynamo rozhodnuto. Jen čtyři sekundy po jeho gólu byl ale vyloučen Robertson a domácím se podařilo v početní výhodě snížit. Kloučka o možné druhé čisté konto v sezoně připravil Estephan.

Drama se ale nekonalo, při power play domácích se prosadil Kousal a v samotném závěru v přesilovce Říčka, který si tak připsal jubilejní dvacátý gól v sezoně.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 1:5 (0:2, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 54. Estephan (Havelka, Sukeľ) - 13. J. Kolář (Poulíček, Blümel), 13. Camara (Nakládal, A. Musil), 52. Camara (R. Kousal, A.Musil), 58. R. Kousal (A. Musil, Robertson), 59. Říčka (O. Roman, Cienciala). Rozhodčí: Pešina, M. Sýkora - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Litvínov: Godla - Irving, D. Kolář, Strejček, Hrbas, Stříteský, Demel, Baláž - P. Svoboda, Estephan, P. Straka - Chalupa, Sukeľ, Kudrna - Jarůšek, V. Hübl, F. Lukeš - Havelka, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.
Pardubice: Klouček - Nakládal, Robertson, Košťálek, J. Mikuš, J. Kolář, Vála - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, A. Musil, R. Kousal - Cienciala, O. Roman, Říčka - Rohlík, Anděl, Hecl. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice