Hlavní obsah

Hr. Králové - Liberec 3:2Stav série 1:1Hradec srovnal čtvrtfinálovou sérii s Libercem, rozhodl Klíma

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Cingel 1 : 0
31. Klíma 2 : 0
36. Melancon 2 : 1
44. Frolík 2 : 2
58. Klíma 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyrovnali stav čtvrtfinálové série extraligového play off s Libercem na 1:1. Ve druhém utkání na domácím ledě sice Mountfield ztratil vedení 2:0, zápas ale rozhodl v 58. minutě svým druhým gólem a třetím v sérii Kevin Klíma. Série na čtyři výhry bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek na severu Čech.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují vyrovnání čtvrtfinálové série s Libercem na 1:1.

Článek
Fotogalerie

Hradecký kouč Tomáš Martinec po úvodním nezdaru posadil na tribunu kapitána Radka Smoleňáka a v brankovišti dal důvěru před Henrim Kiviahem Matěji Machovskému.

Ten dlouho neměl těžší práci, Mountfield předvedl výrazně aktivnější nástup. V sedmé minutě ho od vedoucího gólu dělily centimetry, když Cingeľova dorážka prošla Kváčovi mezi nohama, ale puk se o tyčku zastavil na brankové čáře.

Foto: David Taneček, ČTK

Čtvrtfinálová série nabízí tvrdé souboje. Zleva Jaroslav Vlach z Liberce a Graeme McCormack z Hradce Králové.

Ve druhé třetině už vyústila převaha domácích v první dva góly. Slovenský útočník Cingeľ okamžitě po přestávce zopakoval nedělní scénář, skóroval jen o dvě sekundy dřív, a ve 31. minutě zvýšil dorážkou Kevin Klíma. Obě branky potvrdili sudí u videa; tu druhou po trenérské výzvě liberecké střídačky.

Východočeši však následně litovali nevyužité přesilovky pět na tři, kterou hráli přes minutu. Bílí Tygři totiž v klasické výhodě snížili díky schované střele Melancona a najednou ovládali dění na ledové ploše. Hradecké vedení zachraňoval Machovský.

Ve 44. minutě ale nestačil na samostatný únik Frolíka, jenž měl se zpracováním puku velké potíže, přesto ho na poslední chvíli zvedl pod břevno. K obratu měl blízko Vlach, na druhé straně vychytal Okuliara skvělým zákrokem Kváča. Domácí dohrávali bez otřeseného Eberleho, jenž se po Nedomlelově hitu ze závěru druhé třetiny na led nevrátil.

Mountfield ubránil kritické oslabení po útočném faulu Okuliara a dvě minuty před třetí sirénou rozhodl. Právě Okuliar v protiútoku vybídl Kevina Klímu, který prostřelil Kváču mezi rukou a tělem. Liberec vyrovnání série neodvrátil ani v krátké hře šesti proti čtyřem.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Cingeľ (McCormack), 31. Kevin Klíma (Okuliar, Werek) 58. Kevin Klíma (Okuliar, Werek) - 36. Melancon (Birner, J. Vlach), 44. Frolík (Flynn). Rozhodčí: R. Šír, Vrba - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5371. Stav série: 1:1.
Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Jergl, Lalancette, Perret - Okuliar, Kevin Klíma, Werek - Pilař, Zachar, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Kolmann, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, Bulíř,Ordoš - J. Šír, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec