Hlavní obsah

Je to hanba, katastrofa! Za to se musíme stydět, kál se po další prohře litvínovský gólman

Ani velmi dobrý výkon brankáře Denise Godly nepomohl hokejistům Litvínova k vítězství nad Pardubicemi. Slovenský gólman při prohře 1:5 inkasoval čtyřikrát, jen díky němu bylo ale utkání dramatické až do závěru. V první a ve druhé třetině totiž zlikvidoval řadu velkých šancí Dynama.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Litvínova Denis Godla a Ondřej Roman z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

"Hosté byli ve všem lepší. Takhle hrát hokej nemůžeme. Je to hanba, katastrofa, co my předvádíme poslední zápasy. Za to se opravdu musíme stydět. Nehrajeme do obrany, v útoku vystřelíme 40 puků na branku a 30 jich jde do břicha a deset na betony (brankáře), takže nevím, z čeho chceme dát gól. Nikdo se netlačí do brány, nevynutíme si přesilovky nebo přečíslení. Nevím, jak chceme vyhrávat zápasy," zlobil se Godla po utkání.

Šestadvacetiletý gólman přitom chytá výborně a dává svému týmu šanci na úspěch. "Já se každý zápas snažím soustředit na sebe, abych mohl týmu pomoct, co nejdéle držel stav 0:0 a co nejvíce toho pochytal. V útoku se snažíme dát góly, ale momentálně nám to nejde. Musíme to změnit," řekl Godla.

Pardubice dnes přehrály Litvínov i potřetí v sezoně a opět se jim podařilo skórovat v rychlém sledu za sebou. Dnes dali hosté úvodní dvě branky v rozmezí 21 sekund. "Kdyby chtěli, dají jich více. Hráli proti nám v suchém triku. Za stavu 2:0 zahodili nějaké šance a my jsme se dostali do zápasu, ale pro nás to nic neznamenalo. Dali třetí gól v přesilovce a kontrolovali zápas. Oproti nám hrají jinou ligu," řekl Godla.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Litvínova Vladimír Růžička.

Litvínov v úterý prohrál sedmý z posledních devíti zápasů a k ideální pohodě je tak na Stadionu Ivana Hlinky daleko. "Musíme více bojovat, více chtít, více bruslit. Něco nám stále chybí a je toho dost. Nejde nám to. Trenér Růžička zkouší různé varianty, ale zatím všichni spíme," přiznal slovenský reprezentant.

Severočeši po posledním nezdaru klesli na 13. místo tabulky. "Tabulka je vyrovnaná. Máme menší ztrátu na páté místo než odstup na záchranu, takže se stále snažíme být pozitivní a koukat se dopředu. Musíme sérii porážek zlomit nějakým škaredým vítězstvím a otočit to," burcuje Godla.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín