Hlavní obsah

K tomu, abychom vyhrávali, nám chybí zabijácký instinkt, tvrdí Prospalův asistent Totter

Olomouc

Hokejisté Českých Budějovic sice v dohrávce 9. kola extraligy prohráli v Olomouci po prodloužení 2:3 a na konto si připsali už sedmou porážku venku za sebou, ale na druhé straně potřetí v řadě bodovali. To se jim v probíhajícím soutěžním ročníku ještě nepodařilo. Nebyl u toho hlavní kouč Václav Prospal, který se podrobil drobnému chirurgickému zákroku a k týmu by se měl zase vrátit ve čtvrtek. Zastoupil ho asistent Aleš Totter.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Václav Karabáček z Českých Budějovic, jeho spoluhráč Karel Plášil a Joshua Mácha z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

„V první půli zápasu jsme občas propadávali, ale pak nám pomohla přesilovka, byť jsme ji nevyužili. Začali jsme si věřit, změnili jsme sestavu a ve třetí třetině jsme byli lepší," tvrdil asistent Jihočechů po utkání.

Hodně litoval především promarněné čtyřminutové přesilovky, která přišla v závěru, kdy pykal na trestné lavici olomoucký Jan Knotek. „Dostali jsme šanci zápas vyhrát, měli jsme nějaké závary, do vyložených příležitostí nás ale domácí nepustili. V prodloužení jsme se pak vůbec nedostali na kotouč, všechna buly jsme prohráli, soupeř hrál a potrestal nás. Je to škoda. Dnes jsme si možná zasloužili víc. Jsme však pokorní. Potřetí za sebou jsme bodovali, a i když to tentokrát nebyla výhra, tak v naší situaci bod bereme," přiznal.

Potěšilo ho také, že jeho svěřenci nebyli horší. V určitých chvílích Kohoutům i zle zatápěli. Ví však, že Jihočechy čeká ještě spousta tvrdé práce. „Procházíme určitým procesem. K tomu, abychom vyhrávali, nám chybí zabijácký instinkt, někdy i zodpovědnost jít do střely, jednoduchost. Zacházeli jsme sice dobře s pukem, ale nedokázali jsme to do brány dorvat. Olomouc hraje výborně v zóně, má tam velké hráče, takže jsme se nedostali k dorážkám, a to je ten důvod, proč jsme si odvezli jen bod," podotkl Totter.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články