Hlavní obsah

Kladenská senzace zhasla v prodloužení. Pardubice doma propadly

Aktualizováno

Hokejoví Rytíři Kladno statečně vzdorovali na ledě lídra tabulky z Třince. Ocelářům podlehli po statečné bitvě 2:3 v prodloužení. Vítkovice prohrály v Mladé Boleslavy 2:5 a v nejvyšší soutěži nebodovaly poprvé po třinácti utkáních. Plzeň doma i díky hattricku Martina Langa zdolala brněnskou Kometu 6:3. Poslední Zlín pak doma nestačil na Karlovy Vary a podlehl jim 2:4. Hradec Králové vyhrál v Olomouci těsně 1:0 a stáhl manko na lídra na čtyři body. Pardubice doma dostaly nařezáno, Motoru České Budějovice podlehly 1:6. V předehrávce 47. kola prohrál doma Liberec s Litvínovem 2:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost kladenských Rytířů po trefě Tomáše Plekance na ledě extraligového Třince.

Článek
Fotogalerie

Třinec sice před soubojem s trápícím se Kladnem látal sestavu a počítal absence, i tak byl ale pro experty velkým favoritem. Jenže už úvod duelu naznačil, že Rytíři budou statečně vzdorovat. Udeřili už v první minutě Plekancem. Oceláři manko smazali už za šedesát sekund, žádné galapředstavení v jejich podání se ale nekonalo.

Středočeši urvali znovu náskok a drželi jej až do 58. minuty, kdy Adámek gólem poslal duel do prodloužení. Tam už favorit využil dvojnásobnou přesilovku, když kouč domácích Varaďa odvolal gólmana, k rozhodujícímu úderu. Bod navíc Ocelářům vystřelil Miloš Roman.

Plzeň zdolala Kometu Brno 6:3 a připsala si pátou domácí výhru v řadě. Indiáni si vytvořili v první třetině dvoubrankový náskok a dokázali ho udržet i během přestřelky v prostřední části. Třemi góly a přihrávkou se v dresu vítězů blýskl Martin Lang, jemuž zdatně sekundoval třemi asistencemi Peter Čerešňák.

Energie zvítězila na ledě posledního Zlína 4:2. Berani potřetí za sebou nebodovali, Karlovy Vary naopak uspěly naplno podruhé v řadě. Dva góly hostů, kteří vyhráli hned první třetinu 3:1, vstřelil útočník Jiří Černoch. Západočeši slavili ve vzájemných soubojích výhru pojedenácté za sebou.

Pardubice podlehly Českým Budějovicím 1:6 a poprvé po 15 zápasech doma nebodovali. Zároveň si připsali třetí prohru z posledních čtyř duelů. Motor naopak vyhrál počtvrté z uplynulých pěti vystoupení. Hosté zasadili Dynamu klíčový úder již v první třetině, kterou vyhráli 4:0.

Litvínov naplno bodoval v předehrávce 47. kola v Liberci. Zvítězil 3:2 a radoval se z první výhry po třech zápasech, v nichž zaznamenal jediný bod. Bílí Tygři naopak neuspěli poprvé po sérii čtyř vítězství. Verva vedla 2:0 i 3:1 a domácí už jen zkorigovali výsledek. Vítězný gól si připsal útočník Josef Jícha.

Mladé Boleslav porazila Vítkovice 5:2 a zabrala po dvou předchozích prohrách. Ostravané naproti tomu vyšli naprázdno poprvé po 13 zápasech, v nichž dosáhli na bodový zisk. Z toho devět zápasů vyhráli. Středočeši vykročili za úspěchem hned v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Hosté se prosadili až za stavu 0:5.

Hradec Králové bral ve čtvrtek v Olomouci fotbalovou výhru 1:0. Hanáky porazil už posedmé za sebou. Jedinou branku vstřelil v čase 19:32 francouzský útočník Jordann Perett a finský gólman Henri Kiviaho si díky 26 úspěšným zákrokům připsal druhé čisté konto v české nejvyšší soutěži.

Hokejová extraliga:
37. kolo:
Třinec - Kladno 3:2 v prodloužení
Branky: 2. Dravecký, 58. Adámek, 65. Roman - 1. Plekanec, 48. Kubík.
Plzeň - Brno 6:3
Branky: 31., 46. a 60. Lang, 13. Schleiss, 14. Suchý, 34. Blomstrand - 30. Holík, 32. Vincour, 48. Mueller.
Mladá Boleslav - Vítkovice 5:2
Branky: 5. Bičevskis, 12. Pláněk, 19. Fořt, 32. Šťastný, 36. Kantner - 43. Marosz, 46. Kalus.
Zlín - Karlovy Vary 2:4
Branka: 10. Němec, 39. Hejcman - 1. Flek, 10. a 20. Černoch, 60. Mikúš.
Pardubice - České Budějovice 1:6
Branky: 26. Blümel - 5. Percy, 7. Karabáček, 9. Štencel, 12. Valský, 47. Doležal, 57. Ondráček.
Olomouc - Hradec Králové 0:1
Branka: 20. Perret.
47. kolo:
Liberec - Litvínov 2:3
Branky: 27. Ordoš, 31. Birner -  17. Hrbas, 20. Hübl, 30. Jícha.

Reklama