Hlavní obsah

Kladno bez Jágra opět padlo, Hradec smázl lídra rozdílem třídy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve šlágru 36. kola extraligy nad Třincem jasně 5:1. Mountfield rozhodl o vítězství nad lídrem v prostřední dvacetiminutovce, kdy získal tříbrankové vedení. Na lídra ztrácí pět bodů a odehrál o zápas méně. Litvínov protáhl trápení, když doma prohrál s Pardubicemi 1:5. Před vlastními fanoušky naopak naplno bodovaly České Budějovice, které zdolaly Plzeň 4:2. Třináctý bodový zápis za sebou zaknihovaly hráči Vítkovic, když vyhráli nad Olomoucí 5:3. Rytíři Kladno s Jaromírem Jágrem na střídačce prohráli v Karlových Varech po divoké přestřelce 4:6. Liberec si v posledním duelu kola poradil s trápícím se Zlínem 4:1.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarská radost během duelu hokejové extraligy s Rytíři Kladno.

Článek
Fotogalerie

Východočeši na Oceláře dokázali najít opět recept. Zkraje listopadu na jejich ledě zvítězili 2:0 a teď si na Třinec vyšlápli znovu. Po bezbrankové první třetině duel jasně ovládli, před druhou přestávkou už Hradečtí vedli 3:0. Dvěma trefami se blýskl Jakub Lev. Komplikace z pohledu Mountfieldu nepřišla ani v závěrečné části hry, z čehož rezultovalo jasné vítězství Hradce 5:1.

Vítkovice zdolaly Olomouc 5:3 a potřinácté v řadě si připsaly bodový zisk. Za vítězstvím Ostravanů stojí přesilové hry, z nichž se domácí dokázali prosadit hned čtyřikrát. Dva góly a dvě asistence si v nich připsal Roberts Bukarts, čtyři gólové přihrávky zaznamenal ruský obránce Alexej Solovjov.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Dominik Lakatoš, Roberts Bukarts, Lukáš Krenželok a Jan Hruška z Vítkovic slaví gól.

Pardubice vyhrály na ledě Litvínova 5:1 a porazily tak Vervu i potřetí v sezoně. Dvěma góly se na výhře Dynama podílel útočník Anthony Camara, tři asistence si připsal Adam Musil. Zatímco Pardubičtí zabrali po dvou porážkách, Litvínov si připsal třetí nezdar v řadě a v tabulce klesl na 13. místo. Východočeši jsou třetí.

České Budějovice porazily Plzeň 4:2. Jihočeši tak utnuli sedmizápasovou bodovou sérii Škody, sami vyhráli potřetí z posledních čtyř zápasů. Za úspěchem vykročil Motor hned v úvodu duelu, když po 10 minutách hry vedl 2:0. V barvách hostí se blýskl dvěma góly českobudějovický odchovanec Tomáš Mertl.

Hokejisté Karlových Varů porazili Kladno 6:4. Ze sestavy Rytířů vypadl na poslední chvíli legendární útočník Jaromír Jágr, v dresu domácích stihl během první třetiny čistý hattrick útočník Jan Hladonik. Potřeboval na něj jen šest minut a 44 sekund. Energie navýšila náskok na předposlední Kladno na 15 bodů.

Bílí Tygři Liberec potvrdili, že mají po poslední reprezentační přestávce parádní formu. V druhé polovině prosince sbírali Severočeši samá vítězství a bilanci si nepokazili ani v bitvě proti zlínským Beranům. Svěřenci Patrika Augusty vyhráli 4:1.

36. kolo hokejové extraligy:
Hradec Králové - Třinec 5:1
Branky: 24. a 27. Lev, 32. Smoleňák, 53. Oksanen, 55. Nedomlel - 43. Růžička.
Vítkovice - Olomouc 5:3
Branky: 11. Krenželok, 26. a 55. Bukarts, 35. Hruška, 58. Lakatoš - 3. Černý, 21. Nahodil, 45. Kusko.
Litvínov - Pardubice 1:5
Branky: 54. Estephan - 13. Kolář, 13. a 52. Camara, 58. Kousal, 59. Říčka.
Karlovy Vary - Kladno 6:4
Branky: 8., 14. a 15. Hladonik, 30. Vondráček, 45. Flek, 60. Rachůnek - 28. Beran, 44. Routa, 48. Kubík, 49. Indrák.
České Budějovice - Plzeň 4:2
Branky: 6. Hanzl, 10. Šenkeřík, 28. Beránek, 42. Vondrka - 21. a 48. Mertl.
Liberec - Zlín 4:1
Branky: 17. Klepiš, 22. Ordoš, 26. Štibingr, 56. Vlach - 50. Mallet.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články