Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 1:4Kolaps v první třetině připravil Oceláře o trůn

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Camara 0 : 1
18. Rohlík 0 : 2
20. Anděl 0 : 3
36. Kovařčík 1 : 3
41. Blümel 1 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince prohráli v pátečním utkání 33. kola Tipsport extraligy s Pardubicemi 1:4 a přišli o první místo v tabulce. Tam je vystřídala Sparta. Pražané mají stejně bodů jako Oceláři, ale na trůn je posílá lepší skóre. Třinec odehrál o dva zápasy méně a může se na první příčku vrátit. Oceláři, za které poprvé nastoupili kanadští útočníci Tylor Leier a Jack Rodewald, naplno nebodovali v osm utkáních za sebou. Dynamo zabralo po dvou prohrách.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Třince Jakub Štěpánek, Jan Mandát z Pardubic a Vladimír Dravecký z Třince.

Článek
Fotogalerie

Leier s Rodewaldem, kteří přišli z AHL, hráli mistrovský zápas po téměř deseti měsících a zpočátku doplňovali ve druhé řadě Marcinka. Právě Rodewald jako by se seznamoval s novou soutěží i metrem rozhodčích a byl v úvodních deseti minutách dvakrát vyloučen. Jeho druhý faul potrestal z dorážky Camara.

Při druhém gólu pomohl hostům nečekaný odraz od zadního mantinelu, kdy se puk dostal před branku, čehož pohotově využil Rohlík. Čtyři sekundy před úvodní sirénou zvýšil Anděl střelou z mezikruží po dobře sehraném přečíslení tři na dva. To ještě Pardubice nedotáhly dvakrát brejk dva na jednoho, zatímco domácí moc nebezpeční nebyli.

Třinec vystřídal od druhé třetiny gólmany, Kacetl nahradil Štěpánka. Trenér Varaďa začal míchat i se složením všech útoků a Michal Kovařčík snížil střelou z levého kruhu k bližší tyči. Domácí tím korunovali střeleckou aktivitu v prostřední části (15:6) a z gólu se radovali na chvíli ještě jednou. Padl ale těsně po vypršení druhé třetiny, což potvrdil i rozhodčí u videa.

Leier začal třetí třetinu v elitní formaci, ale hned v úvodním střídaní si v útočné třetině neporozuměl se spoluhráči. Kanadský útočník jim přenechával v útočném pásmu puk, kterého se ale zmocnil Blümel, protáhl se kolem Gernáta a přesnou střelou z pravého kruhu zmrazil domácí. Oceláři se snažili ještě zápas zdramatizovat, ale výsledek se už nezměnil, a tak poslední dvě utkání prohráli se skóre 1:9.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. M. Kovařčík - 12. Camara (R. Kousal, J. Kolář), 18. O. Rohlík, 20. Anděl (Kusý, Ďaloga), 41. Blümel. Rozhodčí: Mrkva, Šír - Axman, Gebauer. Vyloučení: 2:5, navíc Holland (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
Třinec: J. Štěpánek (21. Kacetl) - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Leier - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Hrňa, Dravecký, Martynek. Trenér: Varaďa.
Pardubice: M. Klouček - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Mandát - Kusý, O. Roman, Anděl - O. Machala, O. Rohlík, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín