Hlavní obsah

Brno - Budějovice 5:2Kometa i díky hattricku Fleka zastavila sérii porážek, zdolala Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hrbas 1 : 0
14. Vondrka 1 : 1
22. Flek 2 : 1
39. Flek 3 : 1
51. Pospíšil 4 : 1
51. Doležal 4 : 2
60. Flek 5 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Brna zvítězili v úterním 41. kole extraligy nad Českými Budějovicemi 5:2 a ukončili tak sérii čtyř zápasů bez zisku jediného bodu. Třemi brankami a jednou asistencí se na tom podílel Jakub Flek. Brno se v tabulce posunulo na 10. příčku, Motor klesl na 13. pozici a na poslední Kladno má náskok pouhých čtyř bodů.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brněnský Kristián Pospíšil slaví, puk končí v brance Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Kometa, v jejímž prvním útoku hrála čerstvá posila Zdeněk Okál, se dostala ve 3. minutě velmi lacino do vedení, když ze středního pásma Hrbasem nahozený puk neudržel Hrachovina v lapačce a brněnský obránce si tak připsal svůj první gól v sezoně.

Domácí tuto psychickou výhodu nevyužili. Navýšit vedení mohli Pospíšil, Šalé i Horký, ale českobudějovický gólman výbornými zákroky odčinil svoji chybu při inkasovaném gólu.

Nájezd Gulaše na druhé straně ještě gólem Jihočechů neskončil, až ve 14. minutě se o vyrovnání postaral tvrdou střelou z mezikruží Vondrka.

I úvod druhé třetiny vyšel Brnu na výbornou. Rychlou rozehrávku Furcha posunul Kollár na rychlíka Fleka, který po nájezdu z levého křídla prostřelil Hrachovinu.

Stejný hráč měl na hokejce třetí gól, stejně jako byl blízko vyrovnání Percy, jehož na poslední chvíli odzbrojil Kučeřík. Ve 33. minutě přežila Kometa závar před vlastní brankou, při následném brejku byl faulován Pospíšil, který však nařízené trestné střílení neproměnil.

Dvougólový náskok mohli Kometě zajistit kapitán Zaťovič a Okál, ale prosadil se až opět Flek, který obral před brankou o puk nedůrazného Hovorku a poslal jej za záda Hrachoviny.

Stav po dvou třetinách velel Brnu dobře bránit a nepustit Motor ke kontaktnímu gólu. Ten vstřelil v 51. minutě Doležal v přesilové hře, ale po 14 vteřinách vrátil Pospíšil alespoň dílčí klid na brněnské hokejky, když z pravého křídla prostřelil Hrachovinu.

Brno zodpovědnou hrou v závěru eliminovalo tlak hostí a v poslední minutě svůj výborný výkon korunoval Flek svým třetím gólem v zápase, kterým pojistil vydřenou výhru svého týmu. Brno porazilo Jihočechy na domácím ledě i podruhé v této sezoně.

HC Kometa Brno - HC Motor České Budějovice 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Hrbas (Ščotka, Kollár), 22. Flek (Kollár, D. Furch), 39. Flek, 51. K. Pospíšil (Kollár, Flek), 60. Flek (K. Pospíšil) - 14. Vondrka (Pech, Gulaš), 51. Z. Doležal (M. Hanzl, Percy). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 5258.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Hrbas, Ščotka, Holland, Kučeřík - Horký, Holík, Okál - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, A. Zbořil, Zaťovič - Šalé, Strömberg, I. Sedláček. Trenér: P. Martinec.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Kachyňa - Gulaš, Pech, Vondrka - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Z. Doležal, M. Toman, Strnad - V. Tomeček, Koláček, Karabáček. Trenér: Čermák.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články