Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 2:1Kometa prohrála čtvrtý zápas z pěti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Zohorna 1 : 0
46. Schneider 1 : 1
52. Kousal 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali v dohrávce 4. kola extraligy Kometu Brno 2:1 a také ve třetím domácím utkání v sezoně naplno bodovali. Kometa si v pátém utkání v ročníku připsala čtvrtou výhru a v Mladé Boleslavi neuspěla pošesté v řadě. O třetí výhře Bruslařského klubu za sebou rozhodl v 52. minutě Pavel Kousal.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva brankář Brna Lukáš Klimeš, Jakub Kotala z Mladé Boleslavi, Radim Zohorna z Mladé Boleslavi a Tomáš Vincour z Brna.

Článek
Fotogalerie

V první třetině se hrál spíše urputný hokej. Více ze hry měli domácí, ale brankář Klimeš řešil spíše střely ze střední a větší vzdálenosti. Kometa se k ohrožení mladoboleslavského brankáře Krošelje dostala v podstatě jenom během své přesilovky.

Po sedmi minutách druhé třetiny mohli jít do vedení hosté, když puk po nenápadné střele Pláška zazvonil na levou tyčku domácí branky. Mladá Boleslav měla na druhé straně zajímavý závar po Jääskeläinenově střele, ale Brňané obětavě nulu uhájili. To se jim už ale nepovedlo při Klepišově vyloučení, kdy přesilovou hru využil exbrněnský Radim Zohorna.

Kometa se gólové radosti dočkala ve 46. minutě, když Jakub Zbořil, hrající zápas proti svému staršímu bratrovi Adamovi, našel před brankou najetého nejlepšího střelce Schneidera a rakouský útočník vyrovnal.

Mladá Boleslav se vrátila do vedení po kombinaci třetí formace, kterou zakončil přesnou střelou Kousal. Minutu a půl před koncem šel na trestnou lavici za vyhození puku mimo hřiště domácí Stránský, a Kometa tak dohrávala zbytek zápasu v šesti proti čtyřem.

Vyrovnat se jí ale ani přes dobrý tlak nepodařilo. Šanci na odvetu bude mít hned v pátek, kdy hostí Mladou Boleslav doma.

Dohrávka 4. kola hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 38. R. Zohorna (A. Zbořil, D. Šťastný), 52. P. Kousal (Flynn, Ševc) - 46. Schneider (J. Zbořil). Rozhodčí: Pražák, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Bez diváků.
Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - Lunter, R. Zohorna, D. Šťastný - Jääskeläinen, A. Zbořil, Kotala - Flynn, O. Najman, P. Kousal - J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.
Brno: Klimeš - Freibergs, O. Němec, Pyrochta, J. Zbořil, Gulaši, F. Král - Zaťovič, Klepiš, L. Horký - Vincour, Rákos, Schneider - Matěj Svoboda, Kusko, Kunc - Plášek, Brabenec. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: