Hlavní obsah

Kometa zvládla drama, série pokračuje! Pardubice po kanonádě slaví postup

Karlovy Vary/Brno
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů prohráli v nedělním utkání předkola play off s Pardubicemi vysoko 1:5. Dynamo rozhodlo o vítězství dvěma trefami v prostřední části hry, v poslední dvacetiminutovce pak náskok navýšilo. Sérii vyhrály Pardubice 3:1 na zápasy a ve čtvrtfinále je čeká Mladá Boleslav. Ve druhém nedělním utkání Brno vyhrálo nad Vítkovicemi 2:1 v prodloužení. Vítězný gól vstřelil v 67. minutě Holland. Stav série je 2:2 na zápasy, rozhodující utkání se bude hrát v úterý.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Dynamo sice v sobotu prohrálo, což prodloužilo sérii. V neděli ale Pardubičtí neměli s Energií slitování. Polovinu zápasu bylo skóre bezbrankové, pak si ale hosté ve Varech otevřeli střelnici a nasázeli Energii pět branek. Gólmanu hostů Milanu Kloučkovi sebral čisté konto za stavu 0:5 v 55. minutě Petr Koblasa, ale na pardubické radosti to nic nemohlo změnit.

Brno sice až do 52. minuty prohrávalo, ale nakonec dramatický zvládlo dohrát do vítězného konce. Na gól Marka Kaluse z 11. minuty zareagoval v poslední třetině Jakub Klepiš a v prodloužení v čase 66:12 rozhodl Rhett Holland svým prvním gólem v brněnském dresu. Kometa zopakovala sobotní výhru a vyrovnala stav série na 2:2. Pátý zápas se hraje v úterý ve Vítkovicích, úspěšnější z této dvojice se utká ve čtvrtfinále s Třincem.

Předkolo play off Tipsport extraligy - 4. zápasy
Karlovy Vary - Pardubice 1:5
Branky: 55. Koblasa - 52. a 53. Horký, 33. Poulíček, 37. Nakládal, 43. Kosticyn. Konečný stav série: 1:3 na zápasy.
Brno - Vítkovice 2:1 v prodloužení
Branky: 52. Klepiš, 67. Holland - 11. Kalus. Stav série 2:2 na zápasy.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec