Hlavní obsah

Kváča nejprve puk skryl a pak ho nechal ležet. Slyšel jsem písknutí, vysvětloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý zápas ve dvou dnech hokejisté Liberce zvládli mnohem lépe než ten první. Ve středu na ledě posledního Zlína prohráli (3:5), o den později v Ostravě v bitvě tabulkových sousedů ale uspěli a zvítězili 4:1. „Ve Zlíně jsme nehráli náš hokej, proti Vítkovicím to bylo úplně něco jiného. Něco ostřejšího jsme si řekli a pomohlo to. Takhle my hrajeme! Dostali jsme se soupeři pod kůži a zaslouženě si odvážíme tři body," vykládal brankář Liberce Petr Kváča.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Mrzet ho nemusel ani jeden z nejpodivnějších gólů, který kdy dostal, když v závěrečné třetině nejprve skryl pod lapačku puk, pak jej ale nechal ležet na ledě a Samuel Bitten pohodlně snížil na 1:3.

Proč jste v tu chvíli přestal hrát? Byla to reakce na sekeru domácího obránce?

Zaslechl jsem písknutí, myslel jsem, že rozhodčí hru přerušil. Zažil jsem iks takových situací, kdy sudí přerušil, když jsem přikryl puk a jel na mě hráč. Nicméně jasná moje chyba. Nevím, co to bylo. Prostě nesmím přestat hrát, dokud se opravdu nepískne.

Otáčel jste se zlostně na domácího beka. Seknul vás?

Jo, ale to je vedlejší. Takových seker dostanete spoustu, než rozhodčí přeruší hru. Když beci vystřelí od modré čáry a než si puk najdete, tak můžete dostat sekeru i od spoluhráče. To je normální.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Tomáš Filippi z Liberce a Patrik Koch z Vítkovic.

Trenér Patrik Augusta si vzal trenérskou výzvu. Šel podnět od vás?

Nešel, ale asi bych jim řekl, ať to zkusí. Ale trenéři s tím přišli dřív.

Dostal jste podivnější gól?

Dostal jsme spoustu gólů. Nějaký další podobný by se našel určitě. Lob, odraz od mantinelu, vlastní... Bohužel, góly padají, občas i takové kuriózní. Podívejte se na utkání v Mladé Boleslavi, kde jsem dostal gól přes celé hřiště. Teď zase tohle. Nemělo by se to opakovat, jsou to moje chyby, ale sezona je dlouhá a takové situace přináší. Aspoň se nad nimi můžeme zasmát a pobavit.

Asi dobře, že to bylo za vašeho vedení 3:0...

Bezesporu. Kdyby to bylo za stavu 0:0, tak bych týmu moc nepomohl. Jsem tam od toho, abych góly nedostával. A taková chyba může hodně ovlivnit zápas. A taky ovlivnila. Bylo to 1:3, domácí hráli po neúspěšné výzvě přesilovku a mohlo to klidně být 2:3. Chceme kontrolovat zápas a tohle nás trošku srazilo. Kluci hrají výborně přede mnou, makají, sráží se a najednou udělám takovou chybu, která tým sesadí. To zamrzí. Štve mě to, chci se odvděčit týmu a udělám tohle. To nejde. Ale řekl jsem si, je to za mnou, vyříkal jsem si to s rozhodčím, řekl si ok, neviděls to. Musím míň myslet a víc hrát.

V následném oslabení vám za zády po ráně Solovjova cinkla tyčka. Oddechl jste si?

Jo. Stáli tam výborně před bránou, mají přesilovku parádně sehranou. Útočníci výborně cloní, je těžké puk najít. Viděl jsem ho na poslední chvíli, cinklo to, štěstí. Taky ho občas musíte mít.

Jiří Tomaškovič, Sport.cz, Právo

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice