Hlavní obsah

Litvínov pod Růžičkou rozdrtil soka. Sparta prohrála, Liberec selhal, Hradec vyhrál přestřelku

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Zlína po šesti porážkách v řadě zabrali. V pátek ve 24. kole vyhráli nad Olomoucí 3:2, dál ale jsou poslední. Energie před vlastními fanoušky zdolala pardubické Dynamo 4:1. Bez bodu se vrací z Vítkovic pražská Sparta. Dvakrát Pražané dokázali vymazat manko soupeře, nakonec ale padli 2:3. Událostí číslo jedna byl návrat Vladimíra Růžičky do Litvínova. Verva zvítězila nad Mladou Boleslaví 5:0. Liberec prohrál s Třincem 2:4, čímž Oceláři potvrdili vedení v tabulce. Hradec Králové dovedl do vítězného konce přestřelku s Plzní (7:4).

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva asistent trenéra Litvínova Václav Sýkora, Matěj Stříteský a trenér Vladimír Růžička.

Článek
Fotogalerie

Litvínov deklasoval Mladou Boleslav 5:0 a připsal si třetí výhru za sebou. Úspěšnou premiéru na lavičce Vervy si odbyl kouč Vladimír Růžička, který nahradil v reprezentační pauze odvolaného Vladimíra Országha. Bývalý trenér národního týmu dosáhl jako první v historii na tisíc odkoučovaných zápasů v základní části samostatné české extraligy. Severočeši využili čtyři přesilové hry.

Sparta sice přijela do Vítkovic povzbuzena vítězstvím v Lize mistrů ve Švédsku, v české nejvyšší soutěži však na body nedosáhla, když prohrála 2:3. O výhře Vítkovic rozhodl ve 47. minutě útočník Lukáš Krenželok. Domácí tak přerušili šňůru čtyř proher, naopak Pražané prohráli v soutěži devátý z posledních deseti zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Bernovský z Vítkovic, který právě střílí první gól, Adam Polášek, Tomáš Jandus a brankář Alexander Salák ze Sparty.

Poslední Zlín teprve podruhé v sezoně naplno bodoval. Berani po šesti nezdarech tentokrát vyhráli nad Olomoucí 3:2, nic to ale nezměnilo na tom, že jsou u dna tabulky. Hanáci se gólově prosadili až za stavu 0:3, manko snižovali, ale nakonec venku prohráli počtvrté v řadě.

Karlovy Vary porazily pardubické Dynamo 4:1 a v domácím prostředí uspěly potřetí v řadě. Energie rozhodla o výhře nad Dynamem ve druhé třetině, ve které se třikrát střelecky prosadila. Útočník Jaroslav Kracík se na vítězství Západočechů podílel jubilejním stým gólem v extraligové kariéře.

V Hradci Králové byla k vidění pořádná přestřelka. Navrch v ní měl nakonec domácí Mountfield a po výsledku 7:4 si pojistil druhou příčku v tabulce. Východočeši mohou slavit díky skvělé druhé třetině, kdy vstřelili pět branek. Vyhráli poosmé v řadě, což se jim povedlo poprvé v historii klubového působení mezi tuzemskou elitou. Dvěma góly se pod výhru domácích podepsali finský útočník Ahti Oksanen a Kevin Klíma, který si navíc připsal i asistenci.

Třinec vyhrál v repríze finále minulé extraligové sezony na ledě Liberce 4:2, a i nadále tak mají v čele soutěže náskok pěti bodů na druhý Hradec Králové. Oceláři tak na kluzištích soupeřů vyhráli devátý z jedenácti zápasů, Bílí Tygři prohráli doma potřetí v řadě, a jsou tak i nadále jedenáctí.

24. kolo hokejové extraligy:
Zlín - Olomouc 3:2
Branky: 8. Vopelka, 21. Sedláček, 25. Gazda - 49. Ondrušek, 56. Káňa
Vítkovice - Sparta 3:2
Branka: 18. Bernovský, 27. Solovjev, 46. Krenželok - 27. Dvořáček, 35. Pavelka.
Litvínov - Mladá Boleslav 5:0
Branky: 16. Balinskis, 17. Hrbas, 23. Estephan, 31. Irving, 40. Hübl.
Karlovy Vary - Pardubice 4:1
Branky: 4. Flek, 25. Plutnar, 37. Kracík, 37. Parkkonen - 33. Kousal.
Hradec Králové - Plzeň 7:4
Branky: 29. a 36. Kev. Klima, 8. a 60. Oksanen, 30. Pilař, 32. Lamper, 36. Nedomlel - 22. Čerešňák, 28. Schleiss, 54. Blomstrand, 58. Mertl.
Liberec - Třinec 2:4
Branky: 54. Vlach, 60. Birner - 16. Nestrašil, 31. Roman, 56. Hrehorčák, 60. Ďaňo.

Reklama