Hlavní obsah

Majitel hokejových Karlových Varů připustil jednání o prodeji extraligy Zlínu

Majitel hokejových Karlových Varů Karel Holoubek připustil, že by západočeský klub mohl prodat extraligovou licenci Zlínu, který letos sestoupil. Klub z lázeňského města to zveřejnil na svých oficiálních stránkách.

Foto: https://hokejkv.cz

Finský zadák Patrik Parkkonen v Karlových Varech - ilustrační foto

Článek

Majitel klubu potvrdil, že situaci řeší. „Jak to bude dál, zatím nevím. Jde o to, že v Karlovarském kraji nejsou tak bonitní firmy, které by s ekonomickým provozem hokeje sponzorsky pomohly," uvádí Karel Holoubek s tím, že zatím nic není dohodnuto ani potvrzeno.

Vedení města by ale rádo extraligu v Karlových Varech zachovalo. "Extraligu v Karlových Varech určitě chceme. Je to dlouholetá tradice našeho města a hráči nás výborně reprezentují. Dokonce jsme v letošním roce měli pět hráčů v přípravě na mistrovství světa a dva z nich tam úspěšně bojovali o bronzové medaile. Naprosto chápu situaci, ve které se klub může, kvůli aktuální ekonomice a drahým energiím, nacházet. Nicméně ta situace je složitá pro nás všechny, pro celé město. Budu moc ráda, pokud se nám povede na toto téma vyvolat nějakou smysluplnou diskusi a najdeme řešení, které povede k zachování extraligy v Karlových Varech," uvedla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Podle ní by Karlovy Vary neměly z hokejové extraligy zmizet. "Když vidím, kolik práce to dalo Kladnu vrátit se mezi elitu, nebo jak každý rok bojuje o postup Jihlava. Pro Karlovy Vary by bylo velmi náročné vrátit se mezi českou hokejovou elitu," dodala primátorka.

Zlín v minulé sezoně z extraligy sestoupil a chystá se na první ligu, ze které chce okamžitě postoupit zpět. Podle informací deníku Sport zástupci obou klubů začali jednat o možné výměně licencí a finanční kompenzaci, kterou by Západočeši získali. Zlín v jednání zastupuje Robert Hamrla, který by se příští týden měl stát oficiálně novým generálním manažerem a výkonným ředitelem klubu.

Reklama