Hlavní obsah

Č. Budějovice - Vítkovice 1:2 PPMotor doma dlouho vedl, nakonec však prohrál v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Valský 1 : 0
47. Marosz 1 : 1
62. Fridrich 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic prohráli v nedělním utkání 13. kola extraligy s Vítkovicemi 1:2 v prodloužení. Jihočechy poslal ve 13. minutě do vedení Valský a těsný náskok Motor hlídal až do 47. minuty. Tam se prosadili hosté zásluhou Marosze. V prodloužení pak Vítkovice vystřelil vítězství Fridrich.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Aleš Stezka a Jakub Valský z Českých Budějovic střílí první gól Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Domácí trenéři museli přeskupit sestavu osvědčenou z předchozích duelů, neboť ke zraněným Vondrkovi se Slováčkem přibyli také Toman a Venkrbec. Již v 9. minutě navíc zmizel v šatně Beránek poté, co jej vítkovický kapitán Polák nešetrně poslal na mantinel.

Poprvé v sezoně se v dresu Motoru objevili útočníci Michnáč s Chlubnou. Oba týmy předváděly poněkud neuspořádaný hokej, přesto nebyla nouze o střelecké příležitosti. Na straně Jihočechů zahrozili Gulaš, Voženílek, Abdul či Holec, z týmu hostí byl nebezpečný Hruška. Skóre otevřel Valský devět sekund před vypršením Bondrova trestu, když doklepl za Stezkova záda kotouč vyražený po střele od modré čáry.

Ve druhém dějství úplně vymizela hokejová krása, nepřibývaly ani výrazné šance. Domácí nevyužili dvě přesilovky, přičemž první z nich sehráli vysloveně špatně. Jedinou nebezpečnou akci ze strany Budějovic předvedli ve 33. minutě Holec a Valský, ale nezměnili skóre.

S přibývajícím časem se hrálo stále častěji v pásmu Jihočechů, kteří si pasivitou koledovali o vyrovnání. Milimetry k tomu chyběly necelé tři minuty před sirénou, kdy vítkovický Fridrich z levého kruhu trefil tyčku. Hosté byli v tlaku, chyběla jim však přesnost při zakončení.

Moravané nevyužili ani svoji první přesilovku, kterou hráli na přelomu druhé a třetí části. Pomohl jim až druhý trest Motoru za špatné střídání. V početní výhodě zblízka vyrovnal Marosz, kterého neudržel obránce Šenkeřík.

Závěr utkání se stal bojem kdo s koho. Více pokusů si vytvořili domácí, ale rozhodnout mohl v 60. minutě i vítkovický kapitán Polák, po jehož ráně od modré čáry bylo před Hrachovinou pořádně horko.

V prodloužení jel Fridrich sám na Hrachovinu, ale nedal. Potom uspěl tečí Flickovy střely z dálky.

13. kolo hokejové extraligy:
Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Valský (M. Hanzl, Percy) - 47. Marosz (Roberts Bukarts), 62. Fridrich (Flick). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 5522.
České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Vráblík, Štencel, Štich - Valský, D. Voženílek, Abdul – Gulaš, Pech, J. Ondráček – Chlubna, M. Hanzl, Holec – Karabáček, Michnáč, M. Beránek. Trenér: Modrý.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, Machů, Koch, L. Kovář - Roberts Bukarts, Marosz, L. Krenželok - Svačina, J. Hruška, Dej - M. Kalus, Flick, Fridrich - Afanasjev, Chlán, R. Bondra. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: