Hlavní obsah

Hradec Králové - Č. Budějovice 6:1Neškodný Motor byl bez šance, Mountfield vládl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Orsava 1 : 0
11. Růžička 2 : 0
35. Smoleňák 3 : 0
36. Pilař 4 : 0
38. Christov 4 : 1
58. Klíma 5 : 1
60. Hronek 6 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v dohrávaném zápase 14. kola extraligy České Budějovice jednoznačně 6:1 a po předešlých dvou prohrách zabrali. Motor si naopak připsal pátý nezdar v řadě a je nadále poslední.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Radek Smoleňák z Hradce Králové a střelec gólu Vladimír Růžička mladší z Hradce Králové oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Jihočechům se střelecky nedaří a již ve 4. minutě to potvrdil Michnáč, jenž jel sám na Mazance, ale vůbec netrefil branku. Pro hosty to bylo symbolické, ale také smrtelné.

Hradec se od té chvíle zvedl, začal jasně dominovat, z čehož vytěžil dva góly. Oba byly podobné, střelci skórovali díky důrazu. V 9. minutě dorazil tvrdou ránu Filipa Pavlíka Orsava. O dvě minuty později zase dokončil akci po Smoleňákově střele Růžička.

Hosté, v jejichž sestavě se poprvé objevil host z Havířova Adamský, se mírně vrátili do hry během dvou přesilovek. V nich si však vytvořili pouze jednu velkou možnost. Venkrbec po šikovné otočce před brankovištěm trefil tyč.

Převaha Hradce pokračovala

Druhá třetina byla podobná první. Na začátku měl opět šanci Michnáč, střílel bekhendem, ale Mazanec dobrý pokus vyrazil, což opět zafungovalo jako podnět pro hradecký tlak a velké šance: Pilař jel sám, Patera zasáhl, Lev v jasné pozici nesmyslně nahrával, Perreta vychytal brankář Motoru.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Daniel Voženílek z Českých Budějovic a Lukáš Cingeľ z Hradce Králové.

Přesto Hradečtí nakonec udeřili, zase v rychlém sledu, znovu dorážkami. Ve 35. minutě se Zámorského střela od modré odrazila ke Smoleňákovi, který byl na svém obvyklém místě před brankou a skóroval. O minutu později Pilař nadvakrát dostal za Paterova záda puk po pěkné Lvově nahrávce.

Jihočeši přesto dál zkoušeli štěstí, ale nedali například samostatný únik, Mazanec Gilberta vychytal. Snížili až ve 38. minutě, kdy Christov doslova dotlačil puk vyražený hradeckým gólmanem.

Foto: David Taneček, ČTK

Jakub Orsava (uprostřed) z Hradce Králové oslavuje gól.

Tradice pokračovala také ve třetí třetině. Rovněž ji začal příležitostí hostující Michnáč. Ani v tomto případě neuspěl, střílel těsně vedle. Jinak si Hradec především hlídal náskok, chtěl udržet pohodlný odstup od soupeře. Dařilo se mu to celkem v poklidu, na druhou stranu nedokázal skóre navýšit. Přitom k tomu měl ideální situaci. Celkem minutu a jedenačtyřicet vteřin hrál přesilovku pět na tři, ale neuspěl. Pouze kapitán Smoleňák trefil tyč.

Hosté se poté pustili do risku. Šest minut před koncem odvolal kouč Prospal při početní výhodě brankáře, Motor hrál šest proti čtyřem. Po dalším vyloučení domácích dokonce šest proti třem. Mountfield se však ubránil a chvíli poté rozhodl gólem do prázdné branky Kevin Klíma. Skóre pak ještě dotvořil v poslední minutě zadák Hronek.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Madeta Motor České Budějovice 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Orsava (F. Pavlík, Cingel), 11. V. Růžička ml. (Smoleňák), 35. Smoleňák (Zámorský), 36. Pilař (Lev), 58. Kevin Klíma, 60. Hronek (Kevin Klíma) - 38. Christov. Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 6:2, navíc Suchánek (Č. Budějovice) 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Hradec Králové: Mazanec - Hronek, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Zámorský, Jank - Kelly Klíma, Cingel, Orsava - Smoleňák, V. Růžička ml., J. Sklenář - Kevin Klíma, Koukal, Perret - Jergl, Lev, Pilař. Trenér: V. Růžička st.
České Budějovice: Patera - Plášil, Pýcha, Roth, Vydarený, Pavel, Lytvynov - Z. Doležal, R. Přikryl, Adamský - D. Voženílek, Gilbert, Michnáč - Slováček, Raška, Suchánek - Jonák, Venkrbec, Christov. Trenér: Prospal.

Reklama