Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 4:3Olomoucký snajpr Krejčí v bitvě někdejších hvězd NHL vyhrál nad Kladnem s Jágrem a Plekancem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Tomeček 1 : 0
19. Ondrušek 2 : 0
22. Beran 2 : 1
26. Kunc 3 : 1
34. Zikmund 3 : 2
36. Krejčí 4 : 2
45. Beran 4 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté HC Olomouc vyhráli v nedělním utkání 25. kola extraligy nad Rytíři Kladno 4:3. Středočeši v sestavě s hvězdnámi útočníky Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem neuspěli poprvé po dvou vítězstvích, Hanáci, jejichž jednu trefu zaznamenal David Krejčí, vyhráli třetí z posledních osmi zápasů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Olomouce ze vstřelené branky v extraligovém utkání.

Článek
Fotogalerie

Domácí otevřeli skóre už ve 4. minutě, kdy Krejčí přihrál ze strany před branku, Tomečkovi stačilo nastavit hůl a nasměrovat puk za Bowova záda. V následném oslabení Krejčí uvolnil do úniku Klimka, ale ten kanadského brankáře nepřekonal. Bow pak musel vyrážečkou zasahovat také proti Kuncově střele z mezikruží.

Ještě před polovinou první třetiny vznikla v kladenském brankovišti skrumáž, po které se puk sice dostal za brankovou čáru, ale gól nebyl po konzultaci s videorozhodčím uznán. Olomouckou převahu z úvodní části demonstrovaly ještě pokusy Krejčího a Káni, Kladno si naopak žádnou vyloženou šanci nevytvořilo. Před koncem první třetiny se domácí dostali do dvoubrankového vedení, když zacloněná Ondruškova střela od modré čáry propadla až do sítě.

Co se nepovedlo za celou první třetinu, vyšlo Rytířům hned po minutě a půl druhé části. Woodovo nahození od modré čáry Beran tečoval za bezmocného brankáře Lukáše a snížil. Domácí si ale vzali dvoubrankové vedení brzy zpět, Dujsíkovu střelu od modré čáry i s trochou štěstí usměrnil za Bowova záda Kunc.

Znovu snížit mohl po individuální akci Zikmund, jenže těsně netrefil olomouckou branku. Se svými pokusy pak neuspěli ani olomoučtí Groch s Káňou. Blízko gólu byl také Olesz, který v úniku dvou proti jednomu udělal Bowovi povedenou kličku, jenže při snaze trefit odkrytou branku nastřelil jen hokejku bránícího hráče.

Kladno snížilo v oslabení. Plekanec vystihl Káňovu rozehrávku, přihrál na volného Zikmunda a ten prostřelil brankáře Lukáše. Ani tentokrát ale Kladno skóre o jednu branku dlouho neudrželo. Olomouc hrála sérii přesilových her a přečíslení pěti proti třem využil střelou z pravého kruhu Krejčí. Bow pak musel pokrýt také pokusy Ondruška, Kucsery a Kunce.

Na začátku třetí třetiny zakončoval zblízka Kubík a Lukáš puk vytěsnil mimo tři tyče. Poté si zopakovali spolupráci Wood s Beranem. Kanadský obránce nahodil puk na branku, Beran ho opět tečoval do Lukášova protipohybu a prosadil se podruhé v zápase.

Do mezikruží si poté nabruslil olomoucký Navrátil, ale z dobré pozice trefil jen blokujícího obránce. Další velkou šanci měl Kubík, jehož střela se otřela o horní tyčku. Hezkou individuální akci nedokázal zakončit mezi tři tyče ani domácí Kucsera. Kladno v závěru zkusilo dlouhou hru bez brankáře, vyrovnat se mu už nepovedlo.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Rytíři Kladno 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. V. Tomeček (Krejčí, J. Káňa II), 19. Ondrušek (J. Káňa II), 26. Kunc (Dujsík, Řezníček), 36. Krejčí (Ondrušek, V. Tomeček) - 22. M. Beran (Wood), 34. Zikmund (Plekanec), 45. M. Beran (Wood, Hlava). Rozhodčí: Kubičík, Obadal - J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Groch, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Kucsera, J. Knotek, Klimek - Navrátil, Kolouch, Olesz - Kunc, Strapáč, Bambula - V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Ticháček, Wood, Donaghey, Baránek - Jágr, Plekanec, Zikmund - M. Beran, Kubík, Hlava - Melka, M. Filip, Račuk - Kristo, Ciampini, M. Indrák. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín