Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 5:0Parádní návrat kouče Růžičky do Litvínova. Jubileum oslavil vysokým vítězstvím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Balinskis 1 : 0
17. Hrbas 2 : 0
23. Estephan 3 : 0
31. Irving 4 : 0
40. Hübl 5 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov

Ostře sledovaný návrat známého kouče Vladimíra Růžičky lavičku hokejového Litvínova skončil vysokým vítězstvím Vervy nad Mladou Boleslaví 5:0. Pro Růžičku byl pátečním duel 24. kola jubilejním tisícím utkáním v základní části, které odkoučoval v české nejvyšší soutěži.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér hokejového Litvínova Vladimír Růžička.

Článek
Fotogalerie

Po gólu a asistenci si připsali obránce Uvis Janis Balinskis a útočník Giorgio Estephan, dvě asistence zaznamenal forvard Patrik Zdráhal. Gólman Denis Godla udržel podruhé v sezoně čisté konto. Bruslařský klub po sérii čtyř výher podruhé za sebou prohrál.

Do první šance do dostal hned v úvod hostující Fořt, ale Godla domácí podržel. Následoval tlak domácích, ale Krošelj odolal a v 8. minutě kryl i Hüblův únik. Na druhé straně po polovině úvodní části trefil obránce Ševc tyč. Přesnější muška chyběla k otevření skóre i tvrdé ráně Hrbase.

V 15. minutě šel nejdříve pykat za hákování Bičevskis, za tři sekundy za vyhození puku do hlediště ho následoval Ševc a Litvínov toho dokonale využil. Po 19 vteřinách zužitkoval přesilovku pěti proti třem ranou z levého kruhu Balinskis. Za 76 sekund zvýšil další obránce Hrbas.

Hned po přestávce měl možnost Zdráhal, ale ztroskotal na slovinském gólmanovi. Ve 22. minutě ujel v oslabení hostující Lunter, minul však branku. V čase 22:27 se opět radovali Litvínovští, kteří zužitkovali i třetí početní výhodu v utkání. Z pravého kruhu se trefil Estephan. Godla držel čistý štít i při Zemanově vyloučení, při kterém zlikvidoval Claireauxovu šanci.

V polovině utkání se počtvrté prosadili Severočeši a potřetí skóroval obránce. Irving překonal Krošelje střelou od modré čáry. Ve 36. minutě pomohla hostům levá tyč po Zdráhalově střele, Krošelj kryl Strakův únik, ale 39 sekund před koncem druhé třetiny se při Ševcově vyloučení trefil z pravého kruhu Hübl a svým 399. gólem v extralize upravil na 5:0.

Do závěrečné části nahradil Krošelje v mladoboleslavské brance Jan Růžička a už neinkasoval. Ve 45. minutě mu pomohla tyč, kterou trefil Lukeš. Ještě předtím nevyužili hosté přesilovou hru, při které si Godla poradil s pokusem Lintuniemiho. Mladá Boleslav se neprosadila ani trestu Zygmunta, který dnes slaví 22. narozeniny. Godla před nejvyšší litvínovskou návštěvou sezony 4038 diváků udržel neprůstřelnost i po parádním sólu Stránského, který neuspěl s bekhendovým blafákem.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 5:0 (2:0, 3:0, 0.0)
Branky a nahrávky: 16. Balinskis (Estephan, P. Zdráhal), 17. Hrbas (Stříteský, M. Chalupa), 23. Estephan (Balinskis), 31. Irving (P. Svoboda, Zygmunt), 40. V. Hübl (P. Zdráhal). Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Kis, Lučan. Vyloučení: 3:8. Využití: 4:0. Diváci: 4038
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel, O. Baláž - P. Zdráhal, Estephan, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, M. Chalupa - Jarůšek, M. Sukeľ, A. Kudrna - P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.
Mladá Boleslav: Krošelj (41. J. Růžička) - Ševc, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Pláněk, D. Moravec, od 21. navíc Šidlík - Kelemen, Fořt, Lunter - Dufek, Claireaux, Kotala - Pospíšil, O. Najman, P. Kousal - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: