Hlavní obsah

Budějovice - Pardubice 2:4Pardubice mají desátou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zohorna 0 : 1
19. Radil 0 : 2
47. Zohorna 0 : 3
56. Poulíček 0 : 4
58. Přikryl 1 : 4
60. Valský 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic v předehrávce 20. kola extraligy zvítězili ve čtvrtek na ledě Českých Budějovic 4:2 a získali desáté vítězství v řadě. Dva góly a asistenci si připsal útočník Tomáš Zohorna. Pardubice si upevnily vedení v tabulce, na druhé Vítkovice mají náskok devíti bodů, České Budějovice jsou jedenácté.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Pardubic Dominik Frodl zasahuje.

Článek
Fotogalerie

V sestavě Dynama na jihu Čech stále chyběli potrestaní Adam a David Musilové, po zranění se ale do hry vrátil obránce Kolář.

Hosté byli aktivnější a šli do vedení. Paulovič a Matýs své šance neproměnili, ale v 9. minutě Východočeši využili hned první přesilovou hru. Košťálkovu střelu tečoval Zohorna a dal desátý gól v sezoně.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Tomáš Dvořák z Pardubic, Tomáš Zohorna z Pardubic a Robert Kousal z Pardubic se radují z branky.

Pardubice se poté bez problémů ubránily v oslabení a v závěru první třetiny svůj náskok zvýšily. Na konci vydařené kombinace prvního útoku Dynama byl Radil.

Východočeši byli i nadále střelecky aktivnější, výraznější šance jim ale chyběly. V polovině utkání se do větší příležitosti dostal i Motor, Toman ale po akci Čachotského brankáře Frodla nepřekonal.

Ve 37. minutě zápas skončil pro Koláře, kterého zasáhl puk po Gulašově střele do obličeje a pardubický bek hned odjel na vyšetření do českobudějovické nemocnice.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jan Kolář z Pardubic opouští ledovou plochu.

Na začátku třetí třetiny mohl z brejku snížit Gulaš, Frodl ale jeho samostatnou akci i s pomocí Košťálkova zákroku hokejkou zlikvidoval. Českobudějovický kapitán reklamoval faul na svou osobu, za protesty však dostal sám dvouminutový trest. Dynamo ale druhou přesilovku nevyužilo.

Ve 47. minutě se hosté třetí branky dočkali a zasloužil se o ni Zohorna. V 52. minutě měli domácí šanci duel zdramatizovat, 24 sekund dlouhou přesilovku pět na tři ale i kvůli pozornému Frodlovi nevyužili. Definitivu výhře Pardubic dal kapitán Poulíček, jenž potrestal Šenkeříkovu chybu v rozehrávce.

Třetí čisté konto v sezoně nakonec Frodl neudržel. Hosté v závěru dvakrát inkasovali v oslabení, nejprve v 58. minutě snížil na 1:4 Přikryl, poslední slovo měl 39 sekund před koncem Valský. Více ale České Budějovice nedokázaly a nenavázaly na předešlé čtyři domácí výhry.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 58. F. Přikryl (Vráblík, Štencel), 60. Valský (Vráblík, Štencel) - 9. T. Zohorna (Košťálek, Říčka), 19. Radil (T. Zohorna, R. Kousal), 47. T. Zohorna (R. Kousal, Košťálek), 56. Poulíček (Koffer). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Diváci: 6358.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Hovorka, Bindulis, Marcel, Šenkeřík, od 30. navíc Kachyňa - Valský, M. Hanzl, Holec - Gulaš, Pech, Dzierkals - F. Přikryl, Toman, Čachotský - Karabáček, Koláček, Tomeček. Trenér: Modrý.
Pardubice: Frodl - Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek, J. Kolář (41. Chabada) - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Matýs, Cienciala, Říčka - Koffer, Poulíček, Paulovič - Urban, Rákos, Rouha. Trenér: Rulík.

Reklama