Hlavní obsah

Pardubičtí David Musil a Paulovič si dva zápasy nezahrají, sparťan Němeček jeden

Hokejisté extraligových Pardubic budou ve dvou zápasech po reprezentační přestávce postrádat obránce Davida Musila a útočníka Mateje Pauloviče, kteří dostali dodatečné disciplinární tresty za fauly v nedělním utkání 45. kola proti Spartě. Za nedovolený zákrok ve stejném duelu má na jeden zápas zastavenou činnost i obránce Pražanů David Němeček. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje o rozhodnutí disciplinární komise informovala v tiskové zprávě.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

David Němeček ze Sparty se raduje z branky (ilustrační foto)

Článek

Devětadvacetiletý Musil bude pykat za faul na finského útočníka Olaviho Vauhkonena ve druhé třetině, za který jej ale rozhodčí Robin Šír a Peter Stano nevyloučili.

"David Musil ve svém obranném pásmu bočně vedeným zákrokem atakoval Olaviho Vauhkonena, který před střetem odehrál puk. Tento zákrok vedl v nižší nájezdové rychlosti se záměrem zasáhnout soupeře tělem a v závěrečné fázi svůj zákrok zintenzivnil pohybem pravého ramene, čímž primárně zasáhl protihráčovu oblast hlavy nebo krku," uvedl předseda komise Viktor Ujčík.

Musil, jemuž přitížilo, že byl v této sezoně již trestán, dostal navíc pokutu ve výši 10 procent měsíční mzdy. O rok mladší Paulovič má zastavenou činnost za zákrok na útočníka Vladimíra Sobotku také ve druhé třetině, ani jeho rozhodčí v zápase nevyloučili.

"Ve vzájemném souboji o puk v jízdě vpřed podél mantinelu Matěj Paulovič atakoval soupeře pravou rukou a současně zezadu podkopl pravou nohou, čímž došlo k jeho nekontrolovatelnému pádu," řekl Ujčík s tím, že protihráč má v podobných situacích jen minimální možnost se bránit. "Hráč tak má výhradní odpovědnost za to, aby se svým zákrokem nedopustil bezohledného ohrožení na zdraví," řekl Ujčík,

Jen Němeček dostal za svůj faul trest i v zápase. V 9. minutě sedmadvacetiletý bek nedovoleně atakoval útočníka Tomáše Hyku a obdržel dvouminutový trest za faul loktem. Nyní má navíc zastavenou činnost. "Zákrok vedl v nižší nájezdové rychlosti, avšak na konci svého pohybu zasáhl soupeře pravým loktem do oblasti hlavy nebo krku," uvedl Ujčík.

Reklama