Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 5:4Plzeň si smlsla na oblíbeném soupeři, dva góly dali Gulaš i Pour

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Gulaš 1 : 0
16. Pour 2 : 0
28. Lukeš 2 : 1
29. Pour 3 : 1
30. Cibulskis 3 : 2
39. Zdráhal 3 : 3
46. Rob 4 : 3
58. Jarůšek 4 : 4
58. Gulaš 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 43. kole extraligy Litvínov 5:4 a připsali si čtvrtou domácí výhru za sebou. Zajímavou přestřelku ovládli Západočeši díky dvěma dvougólovým střelcům Jakubu Pourovi a Milanu Gulašovi. Hosté sice dokázali v prostřední části smazat dvoubrankovou ztrátu, ale ráz závěrečné části a celého utkání udala trefa Luboše Roba na 4:3 v čase 45:37. Poté už Severočeši dotahovali marně. Plzeň tak porazila Severočechy i počtvrté v sezoně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu. Druhý zleva je kapitán Milan Gulaš.

Článek
Fotogalerie

Domácí v úvodu ubránili oslabení a v šesté minutě musel litvínovský gólman Godla zlikvidovat pokus nekrytého Kodýtka z mezikruží. Po protiútoku hostů se zaskvěl i jeho protějšek Pavlát, jenž zastavil nebezpečnou dorážku Zygmunta. V 9. minutě při vyloučení Cibulskise otevřel skóre kapitán Indiánů Gulaš, jehož prudká přihrávka z rohu prošla Godlovi do sítě.

Rychle mohl odpovědět Hanzl, jeho ránu z otočky ale zastavila horní tyč. Chemici neuspěli ani během přesilové hry a naopak krátce po jejím skončení v 16. minutě zvýšil po povedeném úniku Pour na 2:0. Na konci první třetiny ještě Pavlát pokryl šanci dorážejícího Helta.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jakub Pour z Plzně střílí gól. Vlevo brankář Litvínova Denis Godla.

V prostřední části tempo opadlo, pouze při plzeňské přesilovce musel Godla vyrazit "volej" Kodýtka. Poté však přišla gólová smršť. Nejprve se ve 28. minutě prosadil díky cloně Pospíšila střelou z otočky Lukeš, o 34 vteřin později však Musil ideální přihrávkou našel na brankovišti volného Poura, který bekhendem zvýšil na 3:1.

Pouhých 47 vteřin na to ovšem Cibulskis projel útočným pásmem a s nechtěným přispěním tečujícího Kodýtka dostal hosty znovu na dostřel. Následně se domácí dostali pod tlak a ve 39. minutě dorážkou Jarůškovy střely Hanzl vyrovnal na 3:3.

Po opatrném začátku závěrečné dvacetiminutovky stačil Godla ještě vytěsnit mimo bekhend Dočekala. Ve 46. minutě už Kracík chytrou zpětnou přihrávkou zpoza branky našel Roba, který ranou bez přípravy vrátil Indiánům vedení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Pavlát, Petr Kodýtek z Plzně a Pawel Zygmunt z Litvínova.

Severočeši ve snaze o vyrovnání otevřeli hru a Gulaš povedeným zakončením svého brejku zvýšil na 5:3. Hosté ještě díky úspěšné teči Balinskisova nahození zásluhou Jarůška snížili, ale přes dlouhou power play neodvrátili čtvrtou prohru s Plzní za sebou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

43. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 5:4 (2:0, 1:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Gulaš (Kodýtek), 16. Pour, 29. Pour (P. Musil, Kvasnička), 46. Rob (Kracík, Eberle), 58. Gulaš (Stříteský, Kodýtek) - 28. F. Lukeš, 30. Cibulskis (Gerhát, M. Látal), 39. M. Hanzl (P. Zdráhal, Jarůšek), 58. Jarůšek (Balinskis, P. Zdráhal). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Bez diváků.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, V. Lang, Stříteský, Kvasnička, Budík - Gulaš, Kodýtek, M. Lang - Pour, P. Musil, Suchý - Rob, Kracík, Eberle - Dočekal, F. Přikryl, Michnáč. Trenér: Čihák.
Litvínov: Godla - Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, Irving, Ščotka, Kudla - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Zygmunt, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - L. Stehlík, Jícha, Helt. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: