Hlavní obsah

Prohráli jsme bitvu, nikoli válku, tvrdí po dalším nezdaru v Brně liberecký útočník Šír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě v polovině poslední třetiny vedli 2:0, avšak skvěle rozehraný duel nakonec ztratili. Hokejisté Liberce padli po pondělním nezdaru i ve druhém utkání předkola extraligového play off na brněnském ledě (2:3). Stav série je tak nerozhodný 2:2 na zápasy a o postupujícím do čtvrtfinále se definitivně rozhodne až ve čtvrtek na severu Čech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Vincour a Martin Zaťovič z Brna před brankářem Petrem Kváčou z Liberce.

Článek

„Závěr utkání jsme si pokazili sami. Bohužel se už stalo, nic s tím nenaděláme. Musíme se teď dobře připravit na páté střetnutí. V Brně jsme prohráli bitvu, nikoli však válku," je přesvědčený liberecký útočník Jan Šír.

Ve 49. minutě zvýšil vedení Bílých Tygrů na 2:0, ale nakonec mu gól pořádně zhořkl. „Svojí chybou jsem pak bohužel zavinil první branku Komety," smutní. Prozradil, že se jeho mužstvo nechtělo nechat unést bouřlivou atmosférou v brněnské aréně, na což doplatilo v pondělním duelu. „Dlouho se nám to dařilo. Až na ten závěr. Kvůli pár chybám jsme prohráli. Ve čtvrtek však přijde nový den, a všechno bude jinak," je si jistý.

Šír připomněl loňskou semifinálovou sérii svého celku se Spartou, v níž vedli Bílí Tygři 3:0 na zápasy, avšak dovolili Pražanům stav srovnat. „Sedmý rozhodující duel jsme ovšem pak zvládli. Dokonce u soupeře. S Kometou máme teď výhodu domácího prostředí. Věřím, že hala bude úplně plná," pozval liberecké fanoušky do hlediště.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nový hlavní trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen na utkání play off v Brně.

Bílým Tygrům v Brně nepomohla ani absence nejlepšího střelce Komety Muellera, který dostal za nešetrné seknutí do Šírova rozkroku v pondělním střetnutí od disciplinární komise jednozápasový trest. Mladý liberecký útočník odmítl, že by při Muellerově zákroku simuloval. „Někde jsem to zaslechl, ale pravda to rozhodně není. Trochu jsem ho pochopitelně popíchl. On se ovšem nechal unést, a to je jeho věc. Já mám svědomí čisté," dušuje se Šír.

Podle libereckého kouče Patrika Augusty postihlo jeho mužstvo ve čtvrtém duelu série v Brně to stejné, co Kometu ve druhém zápase v Liberci. „Stejně jako Brňané u nás jsme i my teď ztratili utkání až v závěru. Fanoušci si nic lepšího než rozhodující páté střetnutí asi nemohli přát. My se na něj dobře nachystáme, a věřím, že ho zvládneme. Snad dvě brněnské porážky nebudou mít negativní vliv na naši psychiku," doufá trenér Bílých Tygrů.

Reklama

Související témata: