Hlavní obsah

Růžičkovo litvínovské kouzlo vydrželo v Brně jen do půlky zápasu

Brno

Kouzlo Vladimíra Růžičky po premiérové výhře 5:0 nad Mladou Boleslaví zapůsobilo také na ledě Komety, kde skóre znovu otevřel lotyšský útočník Balinskis. Až neuvěřitelná proměna hokejistů Litvínova pod novým koučem ale v Brně vydržela jen do půlky zápasu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva asistent trenéra Litvínova Václav Sýkora, Matěj Stříteský z Litvínova a trenér Litvínova Vladimír Růžička.

Článek
Fotogalerie

Neprůstřelnost Godly v brance pod Růžičkou se protáhla na 93 minut, neboť jeho spoluhráči celou první i část druhé třetiny skvěle bruslili a měli navrch i díky důrazu v osobních soubojích. „Pátečním výkonem kluci nastavili laťku hodně vysoko, taky v neděli v Brně začali dobře od podlahy, ale nevydrželi to celou dobu," mínil trenér hostů.

Muellerovo vyrovnání změnilo obraz hry a Kometě pak stačila necelá čtvrthodinka, aby čtyřmi góly v řadě úplně otočila zápas. Ve všech měl prsty Petr Holík. Sám vstřelil zlomovou branku 30 vteřin po začátku třetího dějství, u tři dalších asistoval. „Byl jsem na ledě u všech gólů, které v zápase padly, bohužel i u těch dvou v naší síti," usmál se do televizní kamery.

„Nezvládli jsme si pohlídat nadějný stav. Přišlo moc chyb v krátkém sledu. Brutálně jsme poznali, že nejde něco vypustit nebo polevit ani minutku," připustil kouč hostů. Na střídačce ani moc nedivočil. „Dost péruju mužstvo na tréninku, při koučinku musím malinko zvolnit, aby se z toho někteří hráči nepodělali. Snažil jsem se při nepříznivém vývoji spíš o nějaké povzbuzení. Boleslav se nám povedlo zlomit z přesilovek, tady jsme bohužel celý zápas nepřiměli Brno k faulu," litoval Růžička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články