Hlavní obsah

Liberec - Brno 4:2Skvělý obrat Liberce! Smazal dvougólové manko a vyhrál nad Kometou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Burian 0 : 1
9. Burian 0 : 2
21. Valský 1 : 2
30. Valský 2 : 2
45. Filippi 3 : 2
60. Radivojevič 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Šanci poskočit minimálně do pátku na třetí příčku před Spartu propásli hokejisté Brna, kteří se ve předehrávce 27. kola Tipsport extraligy představili v Liberci. Podlehli 2:4. Pod Ještědem k posunu Kometa potřebovala tříbodový zisk. Na Pražany má sice jen dvoubodové manko, ale v porovnání s nimi výrazně horší skóre. Severočeši prohrávali o dva góly, obratem ale plány Jihomoravanů zhatili. Liberec získal tři body po pěti zápasech, doma vyhrál v normální hrací době po měsíci. Na všech domácích gólech se podílel útočník Tomáš Filippi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva útočník Liberce Petr Jelínek, útočník Brna Jakub Koreis a brankář Liberce Ján Lašák v utkání 27. kola extraligy.

Článek
Fotogalerie

Do první šance utkání se v úvodní minutě dostal domácí Urban, první třetinu však ovládli hosté. Falter totiž střelu dvoumetrového libereckého útočníka vyrazil a jeho spoluhráči následně dostali Kometu do vedení.

Ve 3. minutě se do drzého sóla vydal obránce Hájek, Lašák jeho střelu sice zlikvidoval, pohotově dorážející Burian ale otevřel skóre. Třetí formace Moravanů se postarala i o druhý gól. Zatlačila Tygry do defenzivy a poslední ze série střel skončila za Lašákovými zády. Gólově se opět prosadil Burian.

Severočeši mohli snížit v přesilové hře, Falter ale zlikvidoval i Jassovu příležitost. V závěru první třetiny poté jen těsně minul puk v ideální pozici Urban. Hned po 58 sekundách druhé dvacetiminutovky se ale domácí dočkali: Valský vyjel zpoza branky a překonal Faltera.

V polovině normální hrací doby bylo srovnáno. Ton chyboval v přesilové hře v rozehrávce a Valský s Filippim svůj nájezd na osamoceného gólmana Komety provedli předpisově. Valský svou druhou brankou srovnal krok s Burianem.

Když se poté v přesilové hře neujal Káňův pokus, dokonali ve třetí části domácí hráči obrat. A opět se prosadili v oslabení. Střelcem byl tentokrát Filippi, který svou akci zakončil v pádu přesným bekhendem.

Vyrovnat mohl v 48. minutě Hruška, Lašák ale jeho velkou šanci chytil a společně s bránící trojicí později ustál i 82 sekund dlouhou početní výhodu čtyři na tři. Liberec nakonec výhru ubránil, pomohlo mu i Burianovo vyloučení v samém závěru. Hosté se přesto rozhodli pro power play, ale v ní inkasovali počtvrté.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 27. kola:
Liberec - Brno 4:2
Branky a nahrávky: 21. Valský (Filippi), 30. Valský (Filippi), 45. Filippi (Valský), 60. Radivojevič (Filippi) - 3. Burian (Hájek, Vondráček), 9. Burian (Vondráček). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:6, navíc Kempný (Brno) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 3366.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Vitásek, Derner, Gřegořek, D. Kajínek - T. Urban, Vampola, Radivojevič - Valský, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Bulíř, Jass, J. Vlach. Trenéři: Čada a M. Černý.
Kometa Brno: Falter - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Kováčik, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - P. Mrázek, H. Zohorna, Ostřížek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: