Hlavní obsah

Sparta dostala při divoké přestřelce doma nařezáno! Kladno dohánělo manko marně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Olomouce zvítězili v utkání 34. extraligového kola na ledě Českých Budějovic 3:1. Plzeň sice prohrávala s Mladou Boleslaví 0:1, ale nakonec v prodloužení urvala vítězství 2:1. Slaví i Zlín, jenž v prodloužení rozhodl o výhře 2:1 na ledě Vítkovic. Kladenští Rytíři prohrávali v Liberci už 0:3, ale pak se jim povedlo duel zdramatizovat, když snížili na rozdíl jediné trefy. Víc už ale nedokázali a odjeli domů bez bodu. Vedoucí Třinec vyhrál po divoké přestřelce na ledě Sparty 8:5.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Sparty v souboji o extraligové body s HC Oceláři Třinec.

Článek
Fotogalerie

Třinec ve šlágru kola vyhrál na ledě Sparty 8:5 a přehrál Pražany i potřetí v sezoně. Sparta dokázala ve druhé třetině smazat tříbrankové manko, ale nakonec si připsala třetí prohru v řadě. Doma neuspěla potřetí za sebou. K bodovému zisku Pražanům nepomohly ani dva góly a asistence Vladimíra Sobotky a Michala Řepíka. O osm branek Ocelářů, kteří si upevnili vedení v soutěži, se podělilo osm různých střelců.

Hanáci zvítězili na ledě Českých Budějovic 3:1 a dočkali se tak prvního plného zisku po čtyřech zápasech, v nichž získali jen dva body. Motor nedokázal navázat na předchozí dvě tříbodové výhry. Ve 28. minutě rozhodl za vyrovnaného stavu 1:1 útočník Silvester Kusko.

Zlín zvítězil ve Vítkovicích 2:1 v prodloužení. Jejich výhru zařídil v čase 64:35 svým devátým gólem sezony v přesilovce obránce Daniel Gazda. Zlín se tak přiblížil už na rozdíl tří bodů předposlednímu Kladnu. Vítkovice pojedenácté v řadě zaznamenaly bodový zisk.

Plzeň porazila Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení. Indiáni čtvrtečního protivníka zdolali po pěti předchozích nezdarech ve vzájemných kláních. Po vyrovnané první třetině, během níž dokázali Západočeši gólově odpovědět na vedoucí branku hostů, znovu skóroval až v prodloužení Vojtěch Budík a zajistil Indiánům bonusový bod. Škoda bodovala posedmé za sebou, z toho pošesté vyhrála. Boleslav ztratila čtvrtý z posledních pěti venkovních zápasů.

Liberec si připsal doma výhru nad Kladnem 3:2 a zapsal i ve třetím vzájemném utkání v sezoně vítězství. Bílí Tygři navázali na úterní vítězství z Karlových Varů a vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů. Naopak Kladnu se nedaří a prohrálo pošesté za sebou. Liberec se v zápase postupně dostal do vedení 3:0, Kladno ale ve třetí třetině duel zdramatizovalo.

34. kolo hokejové extraligy:
Vítkovice - Zlín 1:2 v prodloužení
Branka: 55. Krenželok -  29. Kubiš, 65. Gazda.
České Budějovice - Olomouc 1:3
Branky: 27. Abdul - 1. Krejčí, 28. Kusko, 60. Káňa.
Plzeň - Mladá Boleslav 2:1 v prodloužení
Branky: 18. Kodýtek, 64. Budík - 12. Kantner.
Liberec - Kladno 3:2
Branky: 5. Jelínek, 23. Birner, 24. Klapka - 41. Kehar. 59. Wood.
Sparta - Třinec 5:8
Branky: 13. a 35. Sobotka, 27. a 55. Řepík, 30. Chlapík - 6. a 60. Hrehorčák, 18. Nestrašil, 25. Marinčin, 26. Vrána, 40. Kurovský, 45. Marcinko, 50. Růžička.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články