Hlavní obsah

Sparta opět zklamala, Rytíř Jágr musí překousnout prohru v bitvě hvězd, Třinec jde do trháku

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince potvrdili vedení v extraligové tabulce, když v nedělním utkání 25. kola vyhráli na ledě Karlových Varů 5:2. Oceáři vedli už 4:0, až pak se ke korekci skóre dostala energie. Mladá Boleslav zdolala druhý Hradec Králové 4:3 v prodloužení. Plzeň pak rovněž až v prodloužení vyhrála nad Vítkovicemi 3:2. Litvínov pod vedením kouče Vladimíra Růžičky nenavázal na páteční jasnou výhru a prohrál na ledě Komety 2:4. Olomouc v čele s Davidem Krejčím vyhrála bitvu hvězd nad Kladnem 4:3. Za Rytíře hráli Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec. Sparta selhala v Českých Budějovicích, na ledě Motoru nedala ani gól a prohrála 0:2.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu

Článek
Fotogalerie

Vedoucí celek extraligy z Třince počtvrté za sebou naplno bodoval a poosmé v řadě zvítězil venku. Oceláře dovedl v roli hlavní hvězdy k výhře 5:2 na ledě karlovarské Energie dvougólový střelec Andrej Nestrašil. Energie potvrdila, že se jí doma s Oceláři dlouhodobě nedaří. Podlehla jim na vlastním ledě podeváté za sebou a čeká na domácí úspěch s Třincem od 13. prosince 2015.

Plzeň si poradila s Vítkovicemi 3:2 až v prodloužení a svého soupeře zdolala podruhé za posledních pět dnů. Hosté sice po první třetině drželi díky trefě Lukáše Krenželoka vedení, ale domácí dvěma využitými přesilovkami skóre v prostřední části otočili. Na góly Ludwiga Blomstranda a Michala Bulíře dokázal sice v 58. minutě odpovědět vyrovnávací brankou Patrik Koch, ale druhý bod Indiánům přisoudil v nastavení třetí přesilovkový gól, když se podruhé v utkání prosadil Bulíř.

Druhý tým tabulky z Hradce Králové podlehl v Mladé Boleslavi 3:4 v prodloužení. Mountfield prohráli po sérii osmi vítězství a na vedoucí Třinec ztrácí už sedm bodů. Bruslařský klub zabral po dvou nezdarech. Výhru slavil díky brance obránce Pavla Pýchy v čase 61:46.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor rozhodujícího gólu v prodloužení Pavel Pýcha, Ondřej Najman a Pavel Kousal z Mladé Boleslavi se radují.

Kometa Brno zdolala doma Litvínov 4:2 a připsala si druhu výhru za sebou. Litvínov, který podruhé vedl nový trenér Vladimír Růžička, neuspěl poprvé po třech vítězstvích. Porážku neodvrátila ani branka kapitána Viktora Hübla, jenž dal jubilejní 400. gól v domácí soutěži. Na tuto metu dosáhl jako pátý hráč v historii po Milanu Novém (470 gólů), svém současném kouči Růžičkovi (428), Viktoru Ujčíkovi (410) a Josefu Černém (408).

Hokejisté Olomouce před vyprodaným stadionem vyhráli nad Kladno 4:3 a připsali si teprve třetí vítězství z posledních osmi zápasů. Gólem a asistencí k tomu přispěl lídr Hanáků David Krejčí. Předposlední Rytíři v sestavě s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem tak nenavázali na minulé dvě výhry.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Alex Rašner z Olomouce, brankář Olomouce Jan Lukáš, Jaromír Jágr z Kladna.

Motor České Budějovice si doma vyšlápl na trápící se Spartu a porazil Pražany 2:0. Jihočeši si tak připsali jubilejní 1000. vítězství v nejvyšší soutěži. Brankami zařídili výhru obránce Petr Šenkeřík a útočník Václav Karabáček. Gólman Dominik Hrachovina díky 33 úspěšným zákrokům udržel poprvé v sezoně čisté konto a připsal si navíc i asistenci. Pražané utrpěli desátou prohru z posledních jedenácti duelů..

25. kolo hokejové extraligy:
Karlovy Vary - Třinec 2:5
Branky: 51. Vondráček, 52. Mikúš - 8. Šedivý, 12. Daňo, 32. Kundrátek, 47. a 58. Nestrašil.
Mladá Boleslav - Hradec Králové 4:3 v prodloužení
Branky: 6. Jánošík, 15. Kotala, 30. Dufek, 62. Pýcha - 19. Lalancette, 27. a 38. Kev. Klima.
Plzeň - Vítkovice 3:2 v prodloužení
Branky: 25. Bloomstrand, 28. a 63. Bulíř - 17. Krenželok, 58. Koch.
Kometa Brno - Litvínov 4:2
Branky: 33. a 47. Mueller, 37. Horký, 41. Holík - 10. Balinskis, 58. Hubl.
Olomouc - Rytíři Kladno 4:3
Branky: 4. Tomeček, 19. Ondrušek, 26. Kunc, 36. Krejčí - 22.a 45.  Beran, 34. Zikmund.
České Budějovice - Sparta 2:0
Branky: 24. Šenkeřík, 47. Karabáček.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice